7 entry daha
  • ethem'le son bir kez bulusmamiza izin vermediler. yetmedi tomalarla kovaladilar, ara sokaklara kadar gaz attilar.

    ankara'da besiktaslilar olarak zafer carsisinin onunde toplandiydik. once kizilay'in trafigin kestiler. bes dakika sonra tomalarla saldirdilar. biz meydana yuruduk yine de. allah sizi inandirsin, otuz kisilik cucuk kadar grubumuzdan guc aliyordu insanlar. bu ruhu da tutuklayabilecek misin?

    sihhiye yonune hizla geldiler, tomalar turuncu bir su sikiyordu. yiyenler ayni kimyasal icerikli su oldugunu soyluyor. sonra yagmur gibi gaz bombasi yagmaya basladi. polis kiyafetli halk dusmanlari alenen oldurmek icin saldiriyordu. ataturk lisesinin icinden kacarken oraya kadar gaz attilar. ayaklarimizin dibinde patliyordu. lakin grubumuz sikidir, surekli yonlendirmeyle kacmayi basardik. ama benim nefesim bu kadardi canlar...

    bu vesileyle ankara direnisi'nin gorunmez kahramanlarina tesekkur etmek istiyorum: taksiciler... elbette hepsi degil, ancak cogunlugu alandan direnisci kaciriyor. hem de ciddi bir polis baskisina ragmen. bindigim taksici gunde iki mesaja ragmen dun sincan'a birinin bile gitmedigini soyledi. "allahtan baska korkumuz yoktur, bunlarinki zulumdur" dedi. bu kadar kufursuz demedi. aynada kur'an asiliydi. donuste meydana gidip baskalarini da alacakmis. "parasiyla degil mi" dedim, "para icin o kadar gaz yenmez" dedi. tomalarin onunden direnisci topluyorlardi en son.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap