100 entry daha
  • polisin aslında iyi de, çevresi kötücülerin paylaştıkları videolar, fotoğrafların ardından asıl benim beynime kan sıçradı.

    sizler nasıl man kafalı insanlarsınız?

    -"demokratik haklarınızı kullandınız siz bize karışmadığınız sürece biz size karışmadık, karışmıyoruz" deniyor da ortada alınmış yasal bir eylem bir izni mi var? polis babasının hayrına mı metanetini koruyor sanıyorsunuz?

    -ya da bundan önce ve şu an gece saatlerinde babasının hayrına mı uygulandı o şiddet? avm, ev, kafe basıp göz altına alınan insanlara ne oldu umrunuzda mı?

    -ne oldu birden çark etti bu kadar kolluk kuvveti?

    -ne oldu birden yüzüne biber gazı atılıp,plastik mermiyle vurulan, sokaklardan rastgele çevirip dövülen insanlara? çiçek böcek mi oldular yoksa? onları mı sunuyorsunuz kolluk kuvvetlerine?

    -yaşamını yitirip sakatlanan, canı yananlar için mi bu şenlik ve mutluluk?

    -noldu da 15 senedir yandaş medyaya, son iki gündür bir anda çark etti?

    -samimi mi buluyorsunuz bu panayırı?

    -niçin 4 gün sessiz kalan iktidar (kendisi dahi değil) bugün çıkıp özür diledi? nerede valiler, içişleri bakanı, diğer bakanlar, emniyet müdürleri ve açıklamaları?

    -birilerinin çarkına çomak mı sokuldu; insanların üzerindeki ölü toprağı, baskı mı silkelendi yoksa da bu istemsiz geri çekiliş öncesi?

    -siz polise vur emrini, göm emrini, çekil emrini yalnızca amirlerinin verdiğini mi sanıyorsunuz hakikaten?

    -sizler eylemciler arasında provakatörlerin olduğunu düşünebilip de, polisin bunu tezgahlayabileceğini yahut işine, yukarıdan kulağına geldiğine göre müdahale ettiğini düşünemiyor musunuz?

    -siz samimisiniz ?

    değilsiniz.

    asıl provakatör olan, direnişi, insan haklarını ,barışı ve demokrasiyi baltalayan sizsiniz.

    var böyleleri, hani facebook'ta eylemdeki fotoğraflarıını paylaşıp, burcu'cum harikasıncılar.

    15 seneyi unuttuğunuz gibi son 5 gününü de unutan, unutkanlarsınız.

    polise çiçeği vereceğinize, azıcık vicdanlı olun da; evlerinde astım krizleri geçiren, kafa tası çatlayan, gözü çıkan insanlara merhamet verin.

    silkelenin.

    çıkın meydanlara, halay da cekin; alın yine çiçeginizi ama bu uygulanan me$ru siddeti, üzerinizde kurulmu$ baskıyı unutmayın.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap