3 entry daha
  • beklenen durum. panik yok.

    bir kaç kişi üzerinden korku verilmek isteniyor. bazı arkadaşlarımıza piyango vurmuş durumda malesef. genele yayılmaz bu durum.

    edit: aldığım son bilgiye göre, göz altına alınanların büyük kısmı cidden kendini açık eden, koz verecek şekilde suç teşkil edebilecek ifadeler kullanan kişiler. misal: "fem dershanesi yaktık!" gibi ifadeler.

    o yüzden yazdıklarınızla koz vermediğiniz sürece sıkıntı yok.

    sakın ama sakın sizleri sindirmelerine izin vermeyin. kanunlar içinde kendinizi ifade edeceğiniz şeyleri de bu korku ile yazmaktan sakın vazgeçmeyin.

    tek yapmanız gereken; suç içerebilecek, onlara koz olacak ifadelerde bulunmayın. ciddi şekilde tahrik, kin ve nefret söylemi içeren, kişilerin adını dümdüz yazan ifadeler kullanmayınız. kimseyi hedef göstermeyiniz.

    eğer birileri kapınıza gelir sizi götürürse de itiraz etmeden efendi şekilde gidin. gönüllü avukatlar yanınızda olacaktır. kendinizi yalnız hissetmeyin. en fazla biraz gözaltında tutup sizi salacaklardır.

    (kötü niyetli provakasyon yapıp, yanlış haberler yayan kişilerin yakalanmasını bu durumla karıştırmayalım. siz de onların arasında güme gitmemek için daha özenli seçin ifadelerinizi.)

    +şu gelinen seviyede, size kötü muamele yapmaları mümkün değildir.

    izmirdeki avukat açıklama yapmıştır: "en fazla 24 saat göz altında tutup ifadeleri alınıp bırakacaklar."
    +tüm barolar, gönüllü avukatlar müthiş bir şekilde bu konuların takipçisi. kimse karambole gelemez. gerçekten korkmayın.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap