1 entry daha
  • eksik taleplerdir.

    siz polisten ne kadar nefret edip, ne kadar hepsinin belasini bulmasini istiyorsaniz, polis de sizin icin aynisini istiyor.

    halbuki polis sizindir, sizi korumak icin vardir. polisler de sizin aranizdan cikiyor, onlar da sizin gibi annesi-babasi-kardesi-cocugu-arkadaslari olan, maasla gecinen insanlar.

    polislerin protestoculara bocek gibi davranmasi, insanliktan nasip almamiscasina saldirmasi, kasitli olarak zarar vermeye calismasi onlara verilen emirlerden degil, teskilattaki denetimsizlik ve yozlasmadan, ama en onemlisi onlarin icindeki nefretten ve onyargilardan kaynaklaniyor. tipki sizler, bizler gibi...

    surada en siddetli anti-fasist pozisyon alan arkadasa polis gibi guc versek, fasistlere saldirmayacaginin garantisi yok.

    her polisin her dengesiz davranisini iktidarin fasist politikasi olarak degerlendirmek, cozume yonelik isabetli bir tespit degil.

    fasist bir hukumet istemedigimiz kadar, fasistce kontrol edilen, icinde fasistleri barindiran bir polis teskilati da istememeliyiz. siddet egilimleri siddetle bastirilmis polisler yerine, kendini sorgulayabilen ve eylemlerinin sorumlulugunu tasiyabilen, halka hesap veren polisler istemeliyiz.

    ben bu sorularin cevaplarini istiyorum:

    - bugun nasil oluyor da, polisler malini-mulkunu korumasi gereken insanlara sadistce saldirabiliyor?

    - bugun herkesin paylastigi, polisin sadist saldirilarini gosteren videolardaki polisler nasil oluyor da diger meslektaslari tarafindan engellenmiyor?

    - bugun nasil oluyor da, sivil polisler yuzlerinde gaz maskesiyle toplumsal olaylarda boy gosterebiliyor?

    - bugun nasil herkes "polis provokatorler"den bahsedebiliyor? bunlarin varligi nasil oluyor da kaniksanabiliyor?

    - bugun nasil oluyor da hala emniyet mudurleri, "insanlarin cadirlarini toplayip yakan polisler gorevden alinmistir" diye aciklama yapmiyor?

    hukumet, yasanan olaylarin faturasini birkac emniyet mudurune veya birkac polis memuruna keserek kurtulamamali. daha sistematik bir degisim sart.

    bugun hukumetten isteyecegimiz, hukumetin kendisine ceki duzen vermesinin yanisira, seffaf bir polis teskilati kurmak olmali. hepimizin polise ihtiyaci var.

    "bu polis akp'nin polisidir" deyip, butun bunlara yol acan sebepleri arka plana atarak, butun elestirilerimizi tayyip erdogan'in fasizmine yonlendiremeyiz. bugun akp gitse, polis yine orada olacak.

    bu gosteriler sadece gezi parkini kurtarmayla bitmesin.

    hukumetten ozurun yaninda, somut seyler alarak bitsin.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap