9 entry daha
  • bir şekilde olayları saptıran, durumu ideolojik savunmalara çeviren, olay yaratıp taşkınlık peşinde koşan gruplarla özellikle gece 00.00'dan sonra tadı kaçan eylemlerdir. gündüz gerçekleşen eylemler oldukça samimi, amacına yönelik ve polisin müdahalesine maruz kalmadan gerçekleşmesine rağmen 31 mayıs gecesinden beri taşkınlık yapmak isteyen ve biber gazını yemek için polise sataşan gruplar bu şekilde devam ediyor. sonuç olarak asıl olması gereken amaçla orada bulunan eylemciler de nasipleniyor polisin şiddetinden.
    şunu anlamak şart; kemalistlikle ya da türklükle ilgisi yoktur derdimizin. mesele doğadır, özgürlüktür, faşizme ve şiddete karşı tepki göstermektir. bu tepki, polis sana zarar vermeden onu taşlayarak gösterilemez. bu tepki coşkun kalabalıkla birlikte sesini yükselterek verilir; kitap okuyarak, aydınlığa ve adalete çağrı yaparak verilir. orada bir yerlere zarar vermeden, fanatik ve faşist hareketlerde bulunmadan, sadece hacminle ve sesinle bulunmak zaten yerinde ve güzel bir eylemdir. buna müdahale eden polise karşı direnmek de oldukça önemli ve gereklidir. ama bir takım alkollü ergen tipler olay yaratmak için oraya buraya saldırırsa polisi de, hükümeti de, faşizmi de haklı çıkarır.

    lütfen eylemin amacını şaşırtan ve insanları kışkırtmak için türklüğü, kemalistliği, "atatürk'ün askerleri"yizciliği araç olarak kullanıp haykıran gruplara katılmak bir yana, izin de vermeyelim. ideolojik kaygıları yok bu eylemlerin; ne istanbul'da, ne ankara'da, ne izmir, ne eskişehir, ne de diğer şehirlerimizde. bu bütün ideolojileri bir çatı altında toplayan, doğa ve haklarımız için şiddete karşı direnen eylemdir ve öyle kalmasına dikkat edilmelidir.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap