• demokratik hak arama mücadelesinin sıradan örneklerinden biri olan taksim gezi parkı direnişine, sabaha karşı beşte, gaz bombalarıyla, plastik mermilerle, toma'larla, coplarla, kalkanlarla gözü dönmüş bir biçimde polis tarafından saldırı düzenlenmiş, aktivistlerin çadırları ateşe verilerek taksim gezi parkı cehenneme döndürülmüştür.

    tabii ki, tüm bu faşizm, akp koordinatörlüğü ve kontrolünde vuku bulmuştur.

    ilk aşamada taksim gezi parkı'na çadır kuran kitlenin eylemci değil birer 'aktivist' olduğunu hatırlatmak isterim. çoğunluğu 'liberal sol', sanatçı ve lgbt bireylerinden oluşan, yani, türkiye'nin en anti-militarist ve pasif kesimi. polis çadırlarını ateşe verirken bile yere çömelen, kol kola girmekten başka birşey yapmayan bir kesim!

    bu anti-militarist kesime bile kudurmuşcasına saldırılması karşısında sessiz kalamayan türkiye halkları, yılların getirdiği hamlığa karşın muhteşem bir kitlesel eylemlilik yakalamış, akp faşizmine karşı sonunda sokaklara dökülmüştür.

    31 mayıs'ta başlayan direniş çağrısı, kendinden hiç beklenmeyecek şehirlerde bile muazzam bir karşılık bulmuş, zulüme ve faşizme karşı milyonlar sokaklara dökülmüştür.

    yaklaşık 12 yıldan bu yana, bir taraftan serbest piyasacı atılımlarıyla sefaleti ve yoksulluğu kurumsallaştırırken, diğer yandan rantçı, talancı ve anamalcı girişimleri sayesinde yandaşlarıyla beraber muazzam bir ekonominin kontrolünü ele alan akp-cemaat tiranlığı, kendisinden beklenildiği üzere, meşru direnme hakkını kullanan halkın üzerine yine polis ordularını sürmüş, medyayı tehdit ederek sansürlemiş ve sokaklarda oluk oluk kan akıtmıştır.

    meşru direnme hakkına karşı uygulanan polis terörünün 2 günlük bilançosunu aşağıda elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım, ancak tamamını yansıtabileceğimi zannetmiyorum. zira anaakım medya aldığı tehditler üzerine sessizliğe bürünmüş, sadece sol haber siteleri, twitter ve facebook üzerinden direnişle ilgili bilgi paylaşımı yapılabilmişti.

    diğer arkadaşlardan ricam, ellerindeki tüm haber linklerini, görüntüleri başlık altında paylaşmaya çalışsınlar. faşizmi elimizden geldiğinde teşhir etmeye çalışalım.

    direnenlere bin selam olsun! unutmayalım, son sözü direnenler söyler.
401 entry daha
hesabın var mı? giriş yap