8 entry daha
  • patates toplamak gibidir dinler tarihi okumak. yeşil kısmı koparıp toprağa bakınca ve eşeleyince altından yine patates çıkıyor. doğal bu. patates topluyorsun. gömü bulmayı umut etmiyordun sanırım.

    patatesi genelde herkes sever. kızartmasını, haşlamasını, yemeğini, püresini, salatasını. dinler tarihi de böyle, mutlaka seveceğin bir kısmını bulursun.

    ve istersen sonunda bu patatesmiş dersin ille de yargıya varman gerektiğini düşünürsen veya şu patates de amma güzel sebze ya, çok seviyorum yemeği, iyi ki var dersin ve yersin. seçim senin

    ve rica ederim, sinirlenme bu kadar. türünün tarihinin bir kısmı da bu. tarih de geç hiç olmadı. türünden sen sorumlu değilsin.

    kızıyorsun biliyorum ama türün burada neredeyse şaheser yaratmıştır. nasıl ayasofya'ya gidince sinirlenmiyorsun veya süleymaniye'ye veya katedrale, diyorsun ne güzel mimari yapı. dinler tarihi de öyle. ne güzel bir yapı. patates gibi yamuk deme şansın hep var bu arada. b

    ama meryem ana'ya dua etmeden veya sen bunu mayıs ayı bitmeden diye de kabul edebilirsin üzüm yemeyen bir topluluk çok sevimli bence. veya önce cenneti yeryüzü diye kodlayıp sonra onu göğe çıkaran tür de soyut düşünceli. veya toprakla güneşi evlendiren bir tür ne cilveli. tanrısını annesiyle evlendiren tür de ne tabu yıkıcı.

    biliyorum sana göre olmasa daha iyi olacaktı dinler ve tarihi ama var. nasıl dünyada savaşlar var ve onların tarihi bu da var. tür kendine dinlerden din beğeniyor ve tanrılardan tanrı. atalarımızın günahları boyunlarına.

    olmuşla ölmüşe çare yok. varlığa hürmetten bile okunabilir dinler tarihi. ve ben sana garanti veriyorum. eğer inanmıyorsan iman eder hale gelmeyeceksin. hatta kendini daha da sağlamlayabilirsin, imansızlığa çapa atabilirsin okuduktan sonra. kızma, kızma. kızalacak bir şey yok ortada, tarih bu. öperim yanaklarından.

    özet geçeyim dinler tarihini sana;
    "entarimi çıkardım, yine giyinmeli miyim? ayaklarımı yıkadım, yine kirletmeli miyim?" *

    benim için anlamını yazayım dur, eksik kalmasın;
    "ben sevgilime aitim, sevgilim de bana." *
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap