4234 entry daha
  • --- spoiler 1. sezon ve hikaye geçmişi---

    1. sezonda yer alan ancak daha sonra hikayenin akışını kesme bahanesiyle geleceğin dvd'lerinin extralarına ithafen bölümden çıkarılan 2. aerys targaryen, yani deli kral (the mad king) karakterini bir flashback sahnesinde liam burke'ün canlandırdığı dizi.

    deli kral'ın oğlu rhaegar, ned stark'ın kardeşi ve robert baratheon'ın sevgilisi lyanna'yı kaçırınca, lyanna ile ned'in kardeşi brandon, adalet ister kraldan ve deli kral onu hainlikten içeri atar. winterfell'in o zamanki lordu ve ned, lyanna ve brandon'ın babası rickard stark, oğlunun davasının görüleceği vaat edilerek king's landing'e getirilir, ancak orada deli kral tarafından oğlu brandon'ın halka açık olarak boğularak idam edilmesini yakılarak izler.

    deli kralı seçemediğimiz ancak brandon'ın açıkça görüldüğü o sahneden bir görüntü.

    bu olaylar, dizinin başlangıcından 17 sene önce gerçekleşmiştir.

    deli kralın ned'in kardeşi brandon ve babası rickard'ı öldürttüğü günü ned stark ve jamie lannister'ın konuştuğu sahne:

    deli kral, aynı zamanda khaleesi olarak dillendirilen son stormborn daenerys targaryen'ın da babasıdır.

    brandon ölmeseydi, ned'in karısı catelyn stark ile evlenecekti. catelyn ve 2. sezonda sıyırmış halini gördüğümüz kardeşilysa tully, zamanında little finger olarak tanıdığımız baelish babalarının yardımcısı iken ve bu kızlar da çocuk iken öpüşme antremanları yaparlarmış. lysa ve catelyn, sırayla petyr baelish'i öpermiş. hatta little finger, lysa'ya french kiss verecek kadar ileri gidermiş. lysa baelish'e abayı yakmış. ancak onun gönlü bildiğimiz gibi catelyn'de imiş ve brandon stark onunla evlenmek üzereyken baelish ona meydan okumuş catelyn için. dizide eliyle gösterdiği gibi boydan boya yaralamış brandon litlle finger'ı. catelyn'in ret ettiği petyr, ona yaralıyken bakan lysa ile, lysa da durumdan istifade ettiği için birlikte olmuş. lysa, little finger'dan hamile kalmış. ancak babası, onu kürtaja zorlamış. lysa bekaretini kaybettiği için onu evlendirecek uygun bir isim arayan babası lord hoster tully, önce kingslayer jamie lannister'ı uygun görmüş. buna engel olmak isteyen kızkardeşi cercei (şimdiki kraliçe), jamie'nin kingsguard'a girmesini sağlamış. böylece jamie, kardeşi tyrion'ı (the imp) önermiş. lord hoster kabul etmemiş. robert baratheon isyanını başlattığında bile yaşlı olan jon arryn ile evlenirken aynı düğünde catelyn de eddard stark ile evlenmiş (brandon bu zamanda deli kral tarafından öldürülmüştü). lysa'nın sonunda titreme hastalığı olan ve aşırı şımartılmış çocuğu robert arryn doğmuş. lysa onu doğurduktan sonra iyice paranoyak olup her yerde düşmanlarını görmeye başlamış. bunun üzerine kralın yardımcısı jon arryn, oğlunu stannis baratheon'la birlikte hakim olduğu dragonstone'da kendi himayesine almak istemiş. bunun üzerine oğlu ile birlikte kingslanding'de birkaç sene yaşamışlar. bu süre zarfından lysa'nın petyr baelish ile olan ilişkisi sürmüş, hatta onu kocasına övmüş ve daha sonra defterdarlığa yükseleceği bir pozisyona getirtmiş. petyr ise, jon arryn'ın oğlunu stannis baratheon ile yetiştirmek isteme amacından haberdar olduğundan, bunu engellemek için lysa'yı jon arryn'ı zehirlemeye ve bunu lannisterlar yapmış gibi göstermeye ikna etmiş. robert baratheon, jon öldükten sonra çocuğu tywin lannister'ın yanına verecekmiş, ancak deli anası reddetmiş.

    --- spoiler ---

    --- spoiler 3. sezon 7-8 ---

    ergen kral joffrey'nin dedesinden it gibi tırsan bir kralcık olmasına rağmen, 3. sezon 8. bölüm teaser'ına bakılacak olursa, yapılan evlilik ayarlarına bayağı bir celalleneceğini görüyoruz.

    --- spoiler ---
38042 entry daha
hesabın var mı? giriş yap