3 entry daha
  • diger uluslararasi bilinen adlari jinko, ve aloeswood`dur. avrupada ise eaglewood-kartal odunu gibi bir isimle anilirmis eskiden...

    dunya`nin en pahali recinesidir.

    tibbi, kulturel, ve dini ritullerde kullanilir. aslinda agac kufudur bu recineyi yaratan. japonlar`in dini rituellerinde yeralan en onemli tutsu maddesidir, bu rituellerde hem odunu hem tozu kullanilir.

    bekletilmisi, yogun recineli, koyu renkli olanlari (kabuk-agac parcasi) daha makbuldur. kyara en pahali ve en kiymetlisidir. japon hanedanina ait eski bir agarwood parcasinin saklandigi, sadece cok ozel torenlerde ve sadece ufak bir parcasinin yakildigi, bu rituellere ait kitaplarda detaylari ile anlatilmaktadir.

    bu tur eski saklanan kiymetli agarwood`lara isim de verilirmis eskiden.

    japonlarda, ouddan bahsedilen en eski kayitta 595 yilinda kobe yakinlarinda kiyiya vuran bir buyuk agac parcasi oldugu, uzerinde yemek pisirebilmek icin yakildigi, ve cikarttigi kokunun guzelligi uzerine imparatorice`ye sunuldugu belirtilmis.

    asaletin ve zenginligin gostergesi oldugu icin, feodal japonya`da hukumdarlar, asilzadeler, savascilar, zenginler, konuk agirladiklarinda ne kadar buyuk bir parca oud/agarwood yakarlarsa o kadar gosterisli yapmis oluyorlarmis...

    ayrica japon (bkz: kodo) torenlerinin de vazgecilmezidir oud.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap