8 entry daha
  • başkalarının hayatları üzerine yapılmış en etkili filmlerden biri. konu o kadar akıcı şekilde işlenmiş ki, filmin nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile.

    --- spoiler ---

    bir anda kapı aralığından claude'la birlikte artole ailesini izliyorsunuz, ardındaki sahnede evin içine giren germain sizi bu histen uzaklaştırıveriyor.

    claude'un çekmeceleri karıştırırken bulduğu röntgen filmini izlerken, bir yandan hepimiz aklımızın derinliklerinde kimlerin röntgenlerini çektiğimizi düşünüyoruz. germain, claude'un bu veriyi hikayede kanser olarak işlemesini istemiyor, bunun hikayeyi ucuzlaştıracağını düşünüyor, tıpkı parkta sarı yapraklar üzerinde dansetme fikrini ucuz bulması gibi.

    aslında claude'un aklında kanser yok, nitekim daha sonra esther belinden olduğu ameliyatı, sadece artık dansedemediği sonucuyla ilişkilendiriyor. germain'in başarısız bir romancı olmasının nedeni burada işte; kanserle sarı yapraklar arasında kalan çizgide claude dans ediyor, germain ise neyin ucuz olduğu saplantısına takılıp kalıyor. bu yüzden claude'lar hep konuşmalı, yazmalı, evin içinde değil elbet ama etrafta olmalı.

    --- spoiler ---
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap