80 entry daha
  • ben yapsam ancak bu kadar güzel olur diyebileceğim eserlere sahip fevkalade grup. yanlış anlamayın müzik olayında zirve niteliği taşıyan birisiyim. notaysa nota, solfejse solfej! vudstak'tan beri düzenli rock da dinlerim.

    şimdi hafif salaş, böyle ucundan led zep triplerindeki şarkılara elektronik aksam, dijital gösterge ne bileyim fiber şpoyler takma gibi arayışları zamanında grup u2 çok zorladı (özellikle actung baby'de), fazla kurcalayınca da sonunda kırdı. bu ibnelerin açtığı kapıdan da ne kadar vestkost'lu amerigan ergeni varsa ellerinde tuzla koştu geldi. önde apaçi bir solist ağlak sesiyle kafamızı zikerken arkada turntable'da viji vuju avuç patlatan 8-10 kişilik mtv bebelerini hatırlayınız. hatta biz de meleket olarak bu akıma gönül vermiş gencolarımızı 10 sene rötarlı da olsa yetiştirmeyi başardık. bu açıdan mesela manga'yı çağımızın ibrahim müteferrika'sına benzetmek yanlış olmaz.

    neyse bu kasabian işte özellikle velociraptor'da gereksiz elektron kullanımından kaçarak şahane bir dozaj tutturabilmiş bi grubumuz. son 40 küsur senenin müzikal birikimden fütursuzca faydalanmışlar, hepsini de tadında bırakmışlar. "biz bu kadar grammy'i götümüze mi sokacağız?" dercesine objektiflere poz verdirten albümlerinde de bazı şarkıları dinlerken iniesta - xavi - iniesta - messi - gol! dedirten anlar yaşamıştım şahsen ki mahmut tuncer ve bakkal amcanın ölümsüz düeti "helva yapsana"dan beri müzik dinlerken şaşırırmamış insanım.

    la fee verte dışında ahlaka mügayir bi durumları da yok, çoluk çocuk ailecek dinleyebilir, "burda tam olarak ne dio bubacığım?" diye merakla soran yavrunuza şarkı sözlerini gönül raadlığıyla tercüme edebilirsiniz (arada bi kaç fak fuk falan çıkıyor tabi ama o da olsun amk evladınızı o kadar da steril yetiştirmeyiverin siz de kuzum).
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap