5 entry daha
  • fobilerin tedavisinde kontrollü bir şekilde korkulan öğeyle yüzleştirme ve maruz bırakma vardır. aslında gerçekten insancıl bir yöntemdir; çünkü kontrollüdür ve insanın baş edemeyeceği bir endişeye sebep olursa hemen ortadan kaldırılır ve yanında destekleyecek profesyonel biri vardır vs.

    ama korkulan öğeye insafsızca maruz bırakılmak ve kimsenin desteği olmaması, üstüne bunu yapmaktan başka çarenizin olmaması gerçekten çok sinir bozucudur.

    geçen yaza kadar telefon görüşmeleri, tanımadığım kişilerle olacağı zaman fazlasıyla kaçındığım bir eylemdi. bildiğiniz anlamda telefonla pizza siparişi bile vermemek için kırk takla atıyordum, o yüzden yemeksepeti ciddi bir kurtarıcı yani. neyse yani yüzyüze olduğum zaman hiçbir sıkıntı olmayan durum, telefonla olduğunda ciddi bir stres kaynağı ve kabusa dönüyordu ki; yemek siparişi bile vermek istemeyen biri için, bilet satın almak, bankayla konuşmak, okulu vs aramak iyice sinir bozucu oluyordu.

    heh sonra noldu diyeceksiniz, geçen yaz bir yerde çalıştım. daha ikinci günümde şirkette o anda benim dışımda ingilizce bilen biri olmadığı için yurtdışından gelen bir aramaya cevap vermek zorunda kaldım ki; yeni tanıştığım biriyle ingilizce konuşmak zorunda olmayı geçtim, telefonda yapmalıydım bunu ve üstüne müşteriyle olduğu için düzgün bir dille konuşmam gerekiyordu. nasıl oldu bilmiyorum; ama bayılmadan ve yüzümün akıyla yaptım o konuşmayı.

    ertesi gün de önüme 450 firmanın olduğu bir telefon listesi konuldu, yetkili kişilerin ismini ve adreslerini al, bir iş yemeği için davetiye göndereceğiz denildi ki ; o konuşmalar o kadar komikti ki... neyse sonuçta böyle böyle alıştım, artık tınmıyorum...
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap