106 entry daha
  • verdiği rahatsızlığı anlatabilmek için şöyle özetleyeceğim kendisini;

    "basurun yutakta olanı. "

    son beş günümü azaba çeviren bu hastalık yutkunmak denilen gayet olağan aktiviteyi sizin için lüks bir hale getirene kadar boğazınızı eline geçiriyor. umarım en sevmediğim insanın bile başına gelmez yaşayanlar da acil şifasını bulur.

    denediğim yöntemleri işe yaradı yahut yaramadı diye belirterek paylaşmak istiyorum. çünkü hastalık sürecinde burayı okuyarak tecrübelerinizden faydalandım ve düşünüyorum da belki benim tecrübelerim de başkalarının işine yarar.

    -antibiyotik, 5 gün süreyle 650mg x 3 adet aldım herhangi bir yararını görmedim resmen yutkunmak bile uzun uzun düşünüp karar verilecek bir faaliyet haline geldi benim için. (antibiyotiğin adını kutuyu attığım için bilmiyorum, belki çok yanlış bir antibiyotiktir)

    -strefen pastil günde 6 adet kullandım. her kullanışımın ardından ağrı azaldı hatta kimi zaman yok olma noktasına geldi ancak her şekilde 1 saat sonra ağrı geri geldi. şiddetinde de herhangi bir azalma olmadı. yine de ağrıdan çıldırmayı engelliyor.

    -limonlu ılık su ve tuz ile gargara günde iki defa yaptım herhangi bir yararını görmedim.

    -her türlü bitki çayını içtim ancak herhangi bir olumlu tarafına rastlamadım.

    -bepanthen pastil, strefen bitince bunu aldım. ağrının zirve yaptığı bir evrede üçünü üst üste attım yarım saat sonra ağrıyı tamamen kesti ancak şu anda ağrının geri gelip gelmeyeceğini bilmiyorum. gelişmeleri güncelleyeceğim. (yaklaşık 2 saat sonra ağrı geri gelmeye başladı)

    -ağrı kesicilerden oluşturduğum kokteyl ile günde iki kez beslendim. her seferinde ağrı 20 dakika sonra kayboldu. 3 saat sonra geri geldi.

    önemli not:

    sigaradan uzak durun.
    tamamen kesilmiş ağrıyı bile geri getiriyor tedaviyi başa sarıyor kıvrandırıyor.
    sigarasızlıktan ölün ama içmeyin.

    önemli not2:

    doktorunuza danışmadan ilaç almayın.
    benim barzoluğum iyi bir örnek değildir.

    önemli not3:

    ne kadar çok geçmiş olsun mesajı geldi anlatamam. herkese çok teşekkür ediyorum. önerilen tedavileri yazsam alternatif tıp literatürü oluştururuz o derece. bir de sözlüğe bok atıp duruyorlar bitti öldü diye. iyi insanlar olduğu sürece ne sözlük ne de dünya batmaz kimse merak etmesin.

    önemsiz not:

    bu entry can verme arifesinde son enerjimle yazılmıştır. benim bile okurken tiksindiğim devrik cümleleri mazur görün ve beni rahmetle anın.

    önemsiz not 2;

    hazır fırsatını bulmuşken buradan hastalığa seslenmek istiyorum;
    "lan hastalık,
    sen kim köpeksin oğlum!"
345 entry daha
hesabın var mı? giriş yap