252 entry daha
  • vaktiyle bilimle ilgili güzel şeyler yapıldığı için saygınlığı olan bir kurumken*, bugün bilimle ciddi bir ilişkisi olan herhangi birinin bir tarafına sürmeyeceği hale getirilmiş, yazık edilmiş kurumdur.

    ya arkadaş anlamıyorsunuz! sizin gittiğiniz yerde çiçekler kuruyor, hava kapanıyor. siz yerleşince, yerleştiğiniz yerin güzelliğinden eser kalmıyor. çünkü kolpalığı siz içinizde taşıyorsunuz. nasa'da, cern'de kadrolaşmayı becerseniz, oralar da boka saracak. oraları da kimse sallamaz hale gelecek. kendi kendinize oyun oynayıp bir şey yaptık zannedeceksiniz. yerine çöktüğünüz insanlarsa nereye gitse oraya bir şey katacak. çünkü sorun sizde. anlamamanızda.

    bizlerin üzüldüğü şey elimizde olduğunu düşündüğümüz bir şeyin elden gitmesi değil. eskiden saygınlığı olan kurumların artık bir boka yaramayacak kolpa yerler haline gelmesi. sonuçta burayı saygın yapan içindeki insanlardı, yayınladığı kitaplar, yaptığı işlerdi. o işleri yapan adamları gönderip yerlerine siz yerleşince boka sarıyor işte.

    şişko nuriden farkınız yok. her şey güç, imkan, iktidar zannediyorsunuz ama öyle değil.
468 entry daha
hesabın var mı? giriş yap