6 entry daha
  • 2 hafta önce odtü'de bi pazar sabahı eğitimini verdiğim reklam modelidir.

    en basit şekilde anlatmak gerekirse : bir websiteniz veya bir twitter sayfanız veya bir facebook sayfanız vardır. networklerden (yani affiliate için sistem olurturmuş firmalardan) birine, bir kaçına veya tamamına üyesinizdir. buralarda gördüğünüz kampanyaların yanlarında nasıl yayınlanması gerektiği ve ücretleri yer alır. istediğinizi ya da istediklerinizi seçmekte özgür olduğunuz sistemde fiyatına göre, markaya göre, yani size göre seçim yapıp yayınlamaya, post etmeye başlayabilirsiniz. kayıtlı olduğunuz siteler ve adresler dışından fake üye vs gönderirseniz ki sistemler bunu açık ve net gösteriyor, hakkınızla alacağınız paranın da arkasından birer bardak su içebilirsiniz. ama gerçekten hiç bir hile hurda karıştırmazsanız ciddi ciddi gelir elde edebileceğiniz reklam modeli.

    online marketing esaslarından olan cpm yani gösterim başına, "cpc" yani tıklama başına dışında "cpl" yani lead(üye) başına, "cps" yani satış başına modelleriyle de çalışılan çok da keyifli işler yapabileceğiniz reklam modeli. satış ortaklığı esasına dayanır doğru ama satış ortaklığı doğru tabir değildir.

    ps : bana mesaj atıp destek isteyen arkadaşlar ve soruları olanlar var biliyorum. fakat "yeni site açacağım ne yapayım?" sorusuna bir cevabım yok. var olan bir trafik ve tekil kullanıcı sayısının üzerine bu işi yapmayı düşünmelisiniz. yeni yapacağınız sitenizin içeriği bilgisinde maalesef size yardımcı olamıyorum. sizin işiniz doğru konuyu, doğru trafiği ve tekil kullanıcıyı bulmak. para kazanmak için sahip olmanız gereken içerikler üretmek, içerik yaratmak zorundasınız. sistem size kendiliğinden ödeme yapmıyor. kolay gelsin.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap