• canım masumcum, biliyorum büyükadada yaşadıkça her gün, ben bu dünyaya cefa cekmeyemi geldim, cehennem bu olsa gerek dedin . neler gördün, yazın sıcagında yürüyerek çıkarken bile insanı kesen, nefes nefese bırakan yokuşlarda sırtına yedin krıbacı, yedin kırbacı, sırf elinde kırbaç olan tip 1-2 tur fazladan müşteri taşısın diye, yumruklarla ata vuran faytoncuları gördün, dinlenme molası / su verilmediğinden koşmaktan kesilip, yolun ortasında kriz gecirip ölüveren atları gördün, hatta yokuşta hızlı koşsun diye makatına sopa sokulan atları . insanlar işte bu kadar kötü ve zalimler .senin canın neredeyse burnundan çıkarken, arkada kasılıp güya fayton sefası yapabiliyorlar , müşteri kapmak için birbiriyle yarışan minibüsçüler kıvamına gelmiş , çogu insanlıktan cıkmıs faytoncu adamlara para kazandırıyorlar. bu iş bizim kültürümüzdür ve atların cılız, bakımsız olmadıgı, zulüm görmedigi , sağlıklı bir şekilde de yapılabilir desenizde karşıyım faytonculuğunuza da sefanıza da.

    nihayetinde çıldırmış gibi atları krıbaçlayıp, deli gibi koşturan faytonlardan biri , çok şaşırtıcı olmayan bir kaza yaptı. tanıkların söylediğine göre atlar cok hızlı imiş ve virajı alamamışlar. sevgili at, lütfen huzur içinde uyu artık, dünyaya geldiğine yeterince pişman ettikten sonra seni kurtuldun cehennemden..
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22047494.asp

    bu olayın, bir şeylerin değişmesi için milad olmasını, 2 günde sıradan bir kazaymıscasına unutulmamasını dilerdim ancak haytap gibi kuruluşların aylardır bu büyükada fayton sorunuyla ilgili çalışmalar yaptıgı ve kimsenin iplemediği bir ülkede yaşıyorken çokda umudum yok.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap