9 entry daha
  • simon & garfunkel'ın 19 ekim 1964 tarihinde insanlığa armağan ettiği şahane debut albümü wednesday morning 3 am'in 3. sırada yer alan parçası; albümün kesinlikle en güzel parçalarından. albümdeki 5 paul simon bestesinden biridir ayrıca.

    (bkz: #30320316) kesinlikle ama kesinlikle bir belle and sebastian şarkısı değildir efenim, inanmayınız, inananları uyarınız- zaten 10 küsür entryde simon & garfunkel'dan bahsedilmemiş olması bile ayrı bi ayıp naçizane gözümde, bu şarkı nasıl tanınmaz; tanıtılmaz? *- ''bu cümle'' dikkat çekmiştir; çünkü bu şarkı bir paul simon bestesidir. (aslında paul simon'ı en iyi öven söz de bu değil miymiş yahu?) çok farklıdır, ve evet ayrı bir güzeldir.

    bu çok zarif sözlere simon & garfunkel vokali eşlik ederse ne olur? kibarca bir kıyamet kopar tabii. bi yanda memleketim havasıyla bleecker street'i fısıldıyor duo kulağımıza, bi yandan armoni yapıyor yine zarafetten zerre taviz vermeden, gitar başka türlü konuşuyor, büyü bir saniye bile bozulmuyor. sonra usulca tekrar söylüyor duo:

    ''i saw a shadow touch a shadow's hand
    on bleecker street ''

    kesinlikle the sound of silence ayarında bir şarkı bu.*
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap