4 entry daha
  • türklerin kullandığı binlerce takvimden biri olan evlilik takviminin ilk aylarına verilen ortak ad. bu takvimin, diğer takvimlerden temel farkı ayların eşit sürmemesidir. cicim ayları kaşla göz arasındaki erotojen bölgede geçerken "allahın belası ayları" geçmek bilmez. diğer takvimlerden başka bir farkı da döngüsel olmamasıdır. cicim ayları geçti mi bir daha gelmez.
    ulu önder atatürk'ün büyük türk milletine armağan ettiği büyük devrimlerden biri de işte bu evlilik takvimi değişikliğidir. başka bir evlilik takvimine geçmenin çok nadir olduğu, ancak bir erkeğin dört ayrı takvim kullabildiği eski evlilik takvimi özellikle yabancılarla evliliklerde sorun yarattığı için çağdaş bir evlilik takvimi, isviçre saatli maarif takviminden esinlenilerek geliştirilmiştir.

    konuyla kısmen alakalı ama: aslında herşey o ilginç sözle başlamıştı: "beyefendiler! şu görmüş olduğunuz serpuşun adı şapkadır." bu devrimci sözdizimi, sonradan toplu taşıma araçlarındaki seyyar satıcılar tarafından kullanılmaya başlandı. siyaset bilimciler incelemelidir bunu.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap