8 entry daha
  • intiharcıl umursamazlığımı cesaret olarak algılıyorlardı. gün benim günümdü.* cümlesinden sonrasını sarılarak okuyasımın geldiği kitap.

    --- spoiler ---

    _ intiharcıl umursamazlığımı cesaret olarak algılıyorlardı. gün benim günümdü.

    _ insana olduğu gibi katlanamam, aldatılmalıyım. psikiyatrların bu konuda söyleyecekleri vardır mutlaka, benim de onların hakkında söyleyeceklerim var.

    _ bazen delilik o denli gerçektir ki delilik olmaktan çıkar.

    _ seçimimiz seçim değil. çok hızlı hareket edersek, ölürüz. yeterince hızlı hareket etmezsek, ölürüz. onların destesi ile oynuyoruz.

    _ tanrım, herkesin sokaklara dökülmediğine şaşmak lazım, asıl mucize bu! ve burda bu kadar ciddi konuştuğumuza göre sözü deliliğe bağlayıp bitirelim. bir keresinde santa fe'de bir dostumla konuşuyor, hayır, içiyordum, ve hayli tanınmış bir psikiyatr olan dostumun kulağına eğilip sordum: ' jean, gerçeği söyle bana, ben deli miyim?'
    içkisini bitirdi, boş bardağı sehpanın üstüne koydu ve, 'önce ücretimi ödemen gerekir'dedi.
    işte o zaman en azından birimizin deli olduğunu anladım. o odada onunla otururken işlerin yolunda gitmediği, en azından bir iki bin yıl daha iyi gitmeyeceği hissine kapıldım.

    _ yine kazıklanmıştım.
    takımın kalanını üstümden çıkarıp ordan da taşınmam gerektiğine karar verdim.
    başka bir yer buldum. bodrum tipi, basamaklardan inip kiracıların çöp bidonlarının yanından geçiyordun. seviyemi buluyordum.

    --- spoiler ---
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap