3 entry daha
  • türkler ve azerilerin kendisinden nefret etmesi normaldir. asala'nın kurucularından biri olan bir adam hakkında iyi şeyler düşünmeyi kim hangi türkten bekleyebilir? karabağ savaşının ermenilerin kazanmasına neden olan bir adamı hangi azeri sever?

    rasyonel olmakla alakası yok bunun. bağlı bulunduğumuz ırk, masada duran bir anahtar için bile düşüncelerimizi değiştirebilir. bu coğrafyada doğmuş, bu topraklarda bir kalıntısı olan herkesin sorunu bu. yadırgamanın, sorgulamanın bir anlamı yok. iş işten geçmiş geçeceği kadar, iliklerimize işlemiş zaten.

    mesela monte melkonyan azeri olsaydı kendisine gebermiş bir terörist diyenlerin kahramanı olacaktı bugün. halkı için kendisini feda etmiş biri olacaktı. gece uyuyan ermeni askerin başını baltayla kesen bir azeri katili* kahraman ilan eden zihniyet bunu gerektirirdi çünkü.

    bu iki yüzlülük gibi görünebilir ama yukarıda yazdığım gibi, buyuz hepimiz.

    amerika'da rahat içinde yaşayabilecek iken karabağ savaşına katılmış, savaşı ermenilerin kazanmasına neden olmuş bir kahramandır ermenilerin gözünde monte. kendisini ogün samast ile kıyaslamanın gerizekalılık olduğu ne kadar net ise bu da o kadar nettir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap