• dc comics'in 1993'te cikardigi ve artik yeterince ilgiyi gormedigine inandigi superman karakterini yoketmek icin kullandigi seri.. seride superman, doomsday ismi verilen bir yaratik tarafindan yelyepelek yelken kurek edilmektedir.. daha sonra okur tepkileri yuzunden dc comics zorla superman'i uzun sacli da olsa geri getirmek zorunda kalmi$ tukurdugunu dibine kadar yalami$tir.

    lakin bu serinin okunma gerekliligi superman'in olmesinden degil, bir marvel hayraninin dc'nin marvel taklitcisi rezil bir firma oldugunu gormesinden dogmaktadir. (marvel'in dc comics'ten sonra ciktigini biliyoruz).. benim gozume carpan iki tane dc ibneligi var:

    1) jla'de neredeyse her marvel karakterinin bir kar$iligi mevcut. human torch->fire, wasp->beetle, iron man->booster falan filan.. bir tek bloodwynd'i orijinal buldum..

    2) hikayenin tamami ve anlatili$ $ekli olmak uzere neredeyse bire bir spider man'in juggernaut ile kar$ila$tigi ve madame web'i kurtarmaya cali$tigi hikayeyle ayni.. ustelik spider man'deki hikaye bin kat daha guzeldi..

    bu benzerlikler yuzunden herhangi bir okuma keyfi ya$amak mumkun degil. zaten dc sucks genel olarak. yine de superman for all seasons'i ve frank miller cali$malarini (batman year one, the dark knight returns etc) bunlardan ayri tutmak lazim.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap