6 entry daha
  • çok sıkı film. kürtaj ve tecavüz konularında konuştu mu mangalda kül bırakmayan devlet erkanımızın izlemesi belki ülke adına hayırlara vesile olur.

    film her ne kadar bu yaz çekilmiş olsa da, senaryosu ve hazırlık süreci iki yıl öncesine dayanıyormuş. yani, her kürtaj bir uludere'dir vecizesi ve bu vecize sonrasında dönen tartışmalardan müstakil bir yapım süreci varmış filmin.

    film de zaten herhangi bir mesaj kaygısı gütmüyor, yahut didaktik bir alt metin sunmuyor. artık yadırgamadığımız haberlerden birinin kahramanı olması muhtemel bir kadının hikayesini dışarıdan (hatta bazı bazı pencerenin dışından içeriyi gözetleyen kamerayla) izliyoruz sadece.

    öbür tarafta da vicdan azabı gözlerinden okunan bir karakteri canlandırıyor olgun şimşek. bu iki yıkıntının yolları, bir yol üstü lokantasında kesişiyor. sonrasını da gidin sinemada izleyin, adamın canını sıkmayın.

    bu minik entrymizi de bir anekdotla kapatalım :

    ilk gösterimin sonunda, pelin esmer (ki kendisi çok zarifti galada) ve başrol oyuncuları soruları cevaplamaktadır. ilk soru akıllı bir arkadaştan gelir:
    - türk- kürt sorunu bla bla bla....?

    olgun şimşek cevaplar:
    - biz aynı filmi mi izledik acaba? olay kastamonuda geçiyor.
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap