8 entry daha
  • sekiz yaşındaydım sanırım. mersin'e annemle beraber tatile gitmiştik. öğretmenevinde kalıyoruz. bir başka öğretmen çiftin bi kızı vardı. aynı katta kalıyorduk. annemle ailesi tanışmış, benimlede arkadaş olsun diye bizi tanıştırdılar. kız 11 yaşında falan. benden büyük.

    neyse o sıralarda bi tane walkman alınmıştı bana. ama yıl 93 falan. walkman pahalı bir şeydi o zaman. yani walkman yerine bi tane müzik seti alabiliyorduk. ama böyle çok güzel bi duygu seninle birlikte olan bi alet var ve istediğin yerde müzik dinleyebiliyorsun. o yüzden annem sorduğunda müzik seti mi alalım walkman mi alalım diye, ben walkman demiştim.

    neyse bu kızla birlikte beraber müzik dinliyoruz. kulaklığın biri bende biri onda. ilk defa o kızın yüzüne bakınca bir şeyler hissettiğimi anladım. tabi ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. sadece çok iyi hissettiğimi biliyorum. çok mutluyum. yalnız walkmani alınca yanına kaset almak lazım tabi. kaset açısından sekiz yaşında bi çocuğun alabileceği çok fazla seçenek yok tabi. zaten müzik dinleme alışkanlığım hiç olmamış. ben sadece mobil müzik dinlemek istiyorum, havalı bir şey. o kaseti nasıl aldım bilmiyorum ama fatih kısaparmak'ın portakal çiçeğim adlı albümünü almışım. neyse albümde bir parça var ölümüne sevda diye. beraber bu şarkıyı dinliyoruz, denize falan bakıyoruz tabi. ayaklarımızı falan sallıyoruz müzik eşliğinde. şarkının bi yerinde şöyle söz var, "ölümüne sevda, yolu yok başka, geceler bizim, kırmızı nokta". tabi kırmızı noktayı duyunca birbirimize bakıp gülüyoruz. ilk başarısız romantizm denemeleri işte. fatih kısaparmak, ayak sallama, içinde kırmızı nokta geçen abuk bir parça falan filan.

    tabi kimse o kıza içten içe tutulduğumun farkında değil. günler geçiyor tatil bitiyor tabi. ayrılık vakti geliyor. herkes evine dönüyor ve ben büyük bir üzüntü içindeyim. tabi .ok sonraları fark ediyorum derin bir platonik aşk yaşadığımı o kıza. kızın yüzünü hala hatırlıyorum fakat ismini hatırlayamıyorum. yanağındaki gamzeyi, gülümsemesini. oha iyi tutulmuşum lan.

    (bkz: ilk aşk)
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap