97 entry daha
  • kendisini 30 küsür gün boyunca boşta bırakan, sözleşme imzalamayan, halini hatırını bile sormayan galatasaray'dan, transfer sezonunda fenerbahçe'ye transfer olmuştur. kendisinin fenerbahçe'ye transfer olmasına vesile olanlar ise, istifa etmek yerine, twitter üzerinden rakiplerini suçlayıp, işten yırtmak istemişlerdir. ya da "hiç olmazsa üzerimizdeki baskı azalsın" mantığı gütmüşlerdir. bi nebze başarılı da olmuşlardır. zira galatasaray'ın beceriksiz yöneticilerine hesap sormak yerine, fenerbahçelilere ana bacı küfür etmek isteyen(sandalyeden düşmenin etkileri) troll'ler ortaya çıkmıştır. o ve onun kafasındakinlere sabırla ve büyük harflerle anlatmak lazım. 1 ay boşta bırakmışsınız adamı, üstelik menajeri de sizi uyarmış, "fenerbahçe'nin teklifi var" demiş. oralı bile olmamışsınız. menajeri de fenerbahçe'nin kapısını çalmış. neticede sözleşme imzalanmış. ne zaman imzalanmış? boşta kalmasından 30 küsür gün sonra! ne zaman imzalanmış? transfer döneminde! ne zaman imzalanmış? menajerinin sizi uyarmasından sonra! ve buna rağmen, anamıza bacımıza küfredecekmiş. neden? etik bulmamış bu transferi. kim diyor bunu? her hafta maç öncesinde karşı kulübün bir oyuncusuna teklif götüren bir kulübün taraftarı.. "bir kulüp" demişken, o ne yarak kürek bir açıklamaydı öyle. anca karı koca arasında olur öyle abuk subuk imalı mesajlar. "bir kulüp" ne lan? yine de, o bir kulüp, resmi sitesinden "kızdın mı sen bakiim?" tarzında cevap veripte seviyeyi yerlere düşürmek yerine, adam gibi olayı açıklayarak, "bir kulüp"ün ne olduğunu göstermiştir.

    son olarak, galatasaray taraftarının pek sevdiği hıncal abileri de konuya değinmiş;

    -galatasaray ve fenerbahçe bu kez de ilkan karaman için karşı karşıya geldi. yaptığı özel sözleşmeye dayanarak ilkan'ın kendi oyuncusu olduğunu savunan galatasaray araya giren fenerbahçe'ye de tepki gösterdi. sizce kim haklı ve fenerbahçe'nin davranışı etik mi?
    fenerbahçe'ninki anamın ak sütü gibi tertemiz, pırıl pırıl bir transferdir. galatasaray, basketbol federasyonu'nun kurallarına karşı eskilerin deyişi ile hile- i şer'iyye yaptı.
    bir basketbol takımının iki oyuncusunu kiralama hakkı var. iki basketbolcusunu kiraladıktan sonra ilkan için karşıyaka ile özel anlaşma yapılmış.
    karşıyaka'ya 'bizim kiralama hakkımız doldu. bunu sana ancak lisansı ile verebiliriz. fakat biz bunu kaybetmek istemiyoruz. size bunu kağıt üzerinde vermiş gibi yapalım ama sen seneye bize bunu iade et' denilerek gizli bir anlaşma yapılmış.
    karşıyaka verdiği sözü tutup, centilmence ilkan'ı serbest bırakıyor. bu arada galatasaray, ilkan ile de bir sözleşme yapmış. bu da federasyondan gizli... çünkü karşıyaka'ya verdiği andan itibaren galatasaray'ın üzerinde hiçbir hakkı yok resmen...
    türk borçlar hukuku derki, "kanuna aykırı sözleşme olmaz." yasaların, kuralların dışındaki sözleşmeler geçersiz. türkiye basketbol federasyonu ve devletin tanıdığı bir tane sözleşme var. o form var, o form yoksa bunun arkasından ben gizlice sözleşme yapacağım, bu sözleşmenin geçerli olduğunu iddia edeceğim; böyle bir şey yok.
    karşıyaka, ilkan'ı serbest bıraktığı andan itibaren, ilkan bonservisi elinde özgür bir basketbolcudur. her kulübe gidebilir. fenerbahçe de almış...

    fener'e çamur atiyorlar
    - galatasaray sezon bittikten sonra ilkan'ı yeniden kadrosuna katabilirdi. fenerbahçe'ye kadar beklemesi de bir ihmal olduğunu gösteriyor.
    sezon bitiyor, bitmeden evvel karşıyaka'ya git. ilkan'la görüş; 'arkadaş biz geçen sene aramızda bir centilmenlik anlaşması yapmıştık' de...
    şimdi o gizli anlaşma ile federasyona gidiyor galatasaray! şapşallığa bakar mısın! kelimeyi aynen kullanıyorum.
    'ey basketbol federasyonu, biz seni kandırabilmek için bir anlaşma yapmıştık. bu anlaşmaya bak, ilkan'ı bana ver!' yok ya... sen beni kandırmak için anlaşma yapacaksın, sonra bu anlaşma ile bana gelip, hak talep edeceksin!
    şike yapıyorlar, şikeye de federasyonu alet etmeye uğraşıyorlar. bizim yaptığımız şikeyi 'onayla' diye... bu nasıl bir ayıptır! galatasaray'ın tarihsel şaşkınlıkları da bu... ribery'yi de böyle kaybetmediler mi?
    galatasaray'da bu işlerle ilgilenecek bir kişi yok mu? bilgisayarda bir alarm kurarsın. 'karşıyaka'dan ilkan'la görüşülecek' diye yazarsın. mayıs ayı geldiği zaman bilgisayar yazmaya başlar. 'ilkan'ı çağırın' diye... beynin çalışmıyorsa, bilgisayara yaz. koca galatasaray'ın, fenerbahçe alana kadar haberi yok. ondan sonra fener'e çamur atıyorlar!

    -ribery'nin kaçışı gerçekten unutulmaz bir olaydı!
    galatasaray'ın ribery'yi kaptırmasının sebebi 200 bir dolardı, ilkan'ı kaptırmasının sebebi 200 bin lira...
    ilkan'ın menajeri galatasaray'a, 'karşıyaka ile sözleşmesi bitti. şu anda serbest ve bu adam brooklyn nets tarafından 57. sıradan draft ediliyor. draft edilmek, 'fiyatın birden patlama yapması' demek. fenerbahçe, ilkan'a yıllık 900 bin lira teklif ediyor. 450 bin lirayı hiç olmazsa 200 bin lira artırın' diyor.
    'bizim ilkan ile 5 senelik sözleşmemiz var. ücretini artırmamıza gerek yok' cevabı alınca da menajer 'o yaptığınız sözleşme hukuken hiçbir anlam taşımaz. sizi uyarıyorum. bu çocuğun 450 bin lirasına 200 bin lira ekleyin, anlaşalım' diyor ancak karşılık bulamıyor.
    galatasaray 200 bin lirayı vermemek için 'kapı gibi sözleşmemiz var. hiçbir yere gidemez' diyor ve ilkan 900 bin liraya fenerbahçe'ye gidiyor. 5 yıllık sözleşmenin de 'hukuken hiçbir önem taşımadığı' uyarısının da ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor.
    aynen ribery olayı... o 200 bin dolardı, bu 200 bin lira...
    adam uyarmış da...
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap