• kars yöresinden kurtuluş savaşı ve mustafa kemal'e ithaf edilen güzel bir türkümüzdür.

    hoş gelişler ola mustafa kemal paşa
    askerin miletin bayrağınla çok yaşa
    sağdan sola, soldan sağa
    salla bayrağı düşman üstüne!

    bu sözler'in bir diğer özelliği de başka bir başka bir vatansever olan uğur mumcu'yu 12 mart zamanında mahküm ettirmiş olmasıdır. bu sözleri bir yazısında kullanan uğur mumcu, komünist düzen geldiğinde bayrağın soldan sağa sallanacağını ima ettiği gerekçesiyle 7 yıl hapse mahkum edilmiş; kararın yargıtay'ca bozulmasından sonra serbest bırakılmıştır. bu sözler büyük bir askere halkın sevgisini gösterirken uğur mumcu'yu da sakıncalı piyade yapmıştır.

    günümüzde durum biraz değişti tabii. elindeki bayrağı "sağdan sola" hala aynı kararlılıkla sallayanlar var... ancak eskinin "soldan sağa" sallayanlarını bulmak o kadar kolay olmuyor. bir kısım solcu aklııları başlarına mı devroldu, ne oldu bilinmez bayrağı "soldan sola" sallıyor.

    "en solcu benim, senin solculuğun da solculuk mu?"
    "bizim orada senin gibilere faşik denir."
    "solda bir parti var, o da bizim parti"

    nidalarıyla ve benzer nidalarla ortalık yıkılıyor. kendinden başka her şeyden nefret eden faşistlerden sonra, kendinden başka hiçbir şeyi beğenmeyen solcular da türedi başımıza. üstelik bunlar en çok da kendilerinden olanları beğenmiyorlar. bir keresinde sen ne biçim solcusun diye biribirileriyle tartışan iki kişiyle karşılaşmıştım. bunlar biribirilerinin partilerinin söylemleri yüzünden girişmişlerdi kavgaya. o kavgaya şahit olduğum ay, o partilerin yayın organlarında diğer tüm sol partilere bok atılıyordu. ilginçtir, aynı dönem erbakan - tansu çiller koalisyonu ülkeyi yönetiyordu. ama ne erbakanla ne de tansu çillerle ilgili bir yazı yoktu partilerin gazetecilerde satılan popüler sol dergilerinde...

    solcuları halkın gözünde yargılamaya hiç gerek yok aslında... parça bölük* yurdum solcuları kendi kendilerine mahkemeler kurup biribirilerini mahkum ediyorlar zaten.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap