1 entry daha
  • intermittent fasting, arastirmalari sittin senedir yapilan, sittin senedir varolan bir cesit beslenme seklidir.
    [http://en.wikipedia.org/wiki/intermittent_fasting http://en.wikipedia.org/wiki/intermittent_fasting]
    wikipedia kayitlarina gore 1945 de hayvan arastirmalari surdulen 2000 li yillarda arastirma frekansi siddetlenen bir seyden bahsediyoruz.

    populerlesmesi herhalde 2002 deori hofmekler in warrior diet kitabinda intermittent fasting i ovmesi ile olmustur.
    warrior diet pek cok ovulecek tarafa sahip olsa bile sporcular icin gerekli karbonhidrat acigina cevap verememesi gibi nedenlerden oturu onemli bir kitleye yanit verememistir.
    ayrica ori bir cok dogru sey soylese bile, bence bir dolu da arastirmalarla kanitlayamadigi/kendi fikri olan seyleri mutlak dogruymus gibi araya sikistirarak biraz kredi kaybetmis kitabinda.

    iste bu acigin uzerine 2007 de brad pilon eat stop eat i ile "daha metodik, daha bilimsel" intermittent fasting kitabi yazmis ve olayi bilimsel bir tabana oturtmustur. eat stop eat, warrior diet kadar taninmis olmasa da ondan sonra en cok adi duyulmus ve uygulanan oruc rutini olabilir.

    eat stop eat ciktigi siralarda martin berkhan isimli isvecli bir genc de kendi oruc mekanigini yaratmistir. berkhan in oruc mekanigi su siralar en cok adi edilen if rutinlerinin basinda geliyor. bu rutin, istedigin kadar ogun(6 ogunun metabolizma hizi icin gerekli oldugu mittir), 16 saatlik oruc, 8 saat beslenme penceresi mantigina dayanir. sabah kalktiginizda midenizdeki yag asitlerini kardiyoyla parcalamak yerine kahvaltiyi es gecerek bu islemi vucuda yaptirma amaci tasir. berkhan in if i, paleo(tas devri diyeti) ve bir dolu diyetin aksine karbonhidrati yuceltir, makrolara uymasi ve nisastali karbonhidrat olmasi disinda ekmegin makarnanin kepekli mi kepeksiz mi, pirincin islenmis mi olduguyla falan ilgilenmez. makrolara uymasi kosuluyla pasta borek dahi yenebilir.
    arastirmalara gore 2g/kg bodyweight den fazla protein, sporcular icin "yarari olmayan" seklinde varsayilsa da tokluk orani ve 16 saatteki protein ihtiyacini goz onunde bulundurarak berkhan tipi diyet gunluk minimum 3g/kg kas agirligi(vucut agirligi degil!) oraninda protein onerir. spor gunlerinde proteinden geri kalan makrolari karbonhidratla, dinlenme gunlerinde ise yararli yaglarla saglar. body recomposition, kalori kesme(cut, fast cut) gibi bir dolu sey bu diyetle uygulanabilir.
    son olarak, berkhan tipi diyet sabit kaliplara sahip degil, yani ne ogun sayisi sabit, ne 16 saati hangi ara yapacagin. her sey gonlune gore, kolay uygulanabilir olmasinin en onemli nedeni de bu bence.

    berkhan in basarisinda en buyuk etkenlerden biri senelerdir kendisinin haftada ortalama iki antrenmanla, %6 yag oraniyla dolasip 600 lbs deadlift yapan biri olmasinin, kendi rutiniyle buyuk basari saglamasinin da payi vardir.
    kendi sitesi ve cok daha fazla detay icin:
    [http://www.leangains.com/ http://www.leangains.com/]
3351 entry daha
hesabın var mı? giriş yap