6 entry daha
  • öncüsü celtic frost olan tür. besmele çekmemekten farksız lan celtic frost'u anmamak. doksanlarda peydahlanmış her metal dalında ve grubunda az biraz celtic frost vardır. ilk adam akıllı senfonik metal denemesi için, grubun '87 tarihli into the pandemonium albümündeki rex irae (requiem) ve oriental masquerade şarkılarına bakılmalıdır. ardından, mekong delta'nın the music of erich zann albümündeki interludium (begging for mercy) ve believer'ın sanity obscure albümündeki dies irae (day of wrath) şarkılarını da extreme metal ve senfonik tarzların buluştuğu ilk örnekler olarak gösterebiliriz. therion, bu gruplar bu örnekleri verirken hala death metal icra ediyordu ki kendilerinin senfonik metal temellerine geçmesi, doksanların başını bulmuştur. türün adam akıllı ilk grubu ise yine therion'dur.

    senfonik metal, ilk icracılarının extreme metal geçmişi sebebiyle, başlarda extreme metal temelli bir yapıdaydı, yani death metal ve black metal gibi tarzlarla daha ilişkiliydi. gothic metal ise, doom metal'e senfoni etkisini getirerek, farklı bir açılım yapmıştı. senfonik metal'in yaygınlaşması, zamanla black metal, power metal ve progressive metal gruplarını da etkiledi ve bu tarzlarla direk etkileşimde hibrid alt tarzlar oluşmaya başladı. therion'dan sonra, son on beş yılda çıkan en başarılı senfonik metal grubu nightwish olmuştur.

    günümüzde senfonik metal, çok geniş kapsamlı bir kavramdır ve birçok metal tarzıyla ilişki içinde kullanılmaktadır. operatik vokaller, senfonik düzenlemeler, metal müziğin temelinde olmayan yaylı enstrümanlar kadar, yeri geldiğinde yerel çalgıların da kullanıldığı, özellikle progresif etiketi altında yapılan işlerin, iyi bestelenmiş ve icra edilmişse dadından yenmediği bir tarzdır.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap