150 entry daha
  • hava taşımacılığı pazarını minibüs hattı sanan insanlara batan uçaktır.

    bu uçağı kullanan şirketler zaten mevcut dolu hatlarındaki kapasiteyi arttırmak için kullanıyor. rakamlara ulaşmam uzun süreceğinden bakmıyorum ama örnekleyelim.

    emirates : londra, sydney
    qantas : los angeles, londra
    air france : montreal, washington, new york
    lufthansa: johannesburg, tokyo
    vs.

    bunlar bu şirketlerin yoğun olarak talep gören trunk rotalarından bazıları.

    ayrıca hiçbir şirket 800 kişilik formatta kullanmıyor bunu. 450 ile 550 civarı rakamlar arası gidip geliyor genelde. emirates, günlük 3 tane a380 gönderiyor londra'ya. new york'a günlük 2 sefer. işin kısası bu uçaklar gayet güzel şekilde dolduruluyor. zaten yolcu sayısıyla bu iş olmaz. adamlar aynı uçakta 10f 50 tane j sınıfında adam uçuruyor. ön taraftaki bir yolcu arkadaki 5 tane yolcudan fazla para ödüyor. bunların yarısını doldursa yine yarar.

    ayrıca hub, transit yolcu gibi terimlerden uzak olunca insan aklına eseni yazıyor tabi. neymiş, paris'ten san fransisco'ya adam bulunamazmış. sadece paris kütüğüne bağlı olanları alıyorlar uçaklara zaar. ben burdan af ile paris, oradan sfo uçarım. misal thy günde 3 kere new york'a gidiyor. hergün istanbul'dan 800 kişi new york'a, 300 kişi lax, 1000 kişi londra'ya gitse burada adam kalmaz amk.
322 entry daha
hesabın var mı? giriş yap