• deli sikmiş gibi kitap karakterlerine entry girmek de pek istemiyorum ama a song of ice and fire serisinin en güzel yanlarından birisi, esas hikayenin çok güzel yan karakterler ve hikayelerle süslenmiş olması.

    a song of ice and fire evreninde kralı korumakla görevli olan yedi kişilik muhafız alayı. white cloaks diye biliniyorlar kitapların ingilizcesini okuyanlar tarafından. evlenmiyorlar, karı-kızda gözleri yok, işleri güçleri kralı korumak.

    ekşi sözlük gibi bunlar da sonradan çok bozuyor tabii. bran babası ned stark'a bu kingsguard elemanlarının gerçekten dünyadaki en iyi şövalyeler olup olmadığını sorduğunda 'bir zamanlar öyleydi de altıncı nesil gelince çok bozdu' şeklinde bi yanıt alıyor mesela. gerçekten de beş kitabın değişik yerlerinde geçen ufak detaylardan öğrendiğimiz kadarıyla mad king aerys targaryen'ın kingsguard'ı acayip adamlardan kurulu, aralarında yakından tanıdığımız barristan selmy de var, o grubun en genci de bizim bildiğimiz parlak çocuk jamie lannister. diğerlerinin ismini ufak tefek hikayelerle öğreniyoruz. arthur dayne, gerold hightower, oswell whent falan. jamie birkaç yerde eski silah arkadaşlarını anlatırken onlara duyduğu saygıyı görebiliyoruz.

    ama mevzuyu en net kavradığımız an, birinci kitapta baygın yatan ned stark'ın gördüğü kabusta, zamanında kızkardeşine ulaşmak için gittiği tower of joy denen yerde, arkasında altı tane babayiğit kuzeyli olduğu halde ,nöbet bekleyen üç tane kingsguard elemanından (arthur dayne, gerold hightower, oswell whent) it gibi korktuğunu gördüğümüz an oluyor. kuzeyin oğlu ned stark bile kendi kendine 'üç kişiye karşı yedi kişiydik, ama onlar sıradan bir üçlü değildi' diyor rüyasında. zaten o yedi kişiden sadece ikisi canlı çıkabiliyor ordan. hikayenin güzelliği için (bkz: arthur dayne/#28849580)

    velhasılı bunlar da böyle işte.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap