aynı isimde "süt (film)" başlığı da var
182 entry daha
  • dun bir suru cocugun zehirlenmesiyle yeniden gundeme gelen temel gida maddesi. yine televizyona super uber bilim adamlari cikip cig sut icin, uht cok zararli, kanser olursunuz, toprakla yogurt yapin falan diyecekler.

    zaten bu konuda yeterince bilgili bir toplum degiliz, bu adamlari dinleyecek insanlar cikacaktir. cig sut, cok dikkatli ve temiz islense dahi, hemen hemen tum hastalik yapici bakterilerin bulundugu bir gidadir. bu bakterilerin bazilari cok dusuk dozda bile vucuda girdiginde buyuk tahribatlar yaparlar. ozellikle cocuklar ve yaslilarda tahribat olumlere kadar gidebilir.

    pastorizasyon ve uht zararli degildir. basliklarina girip tanimlarini okuyun. kendini bilim adami olarak adlandiran bu insanlara riayet etmeyin. eger bu konuyla ilgiliyseniz, ve ingilizce biliyorsaniz buyrun cdc'nin websitesinde gayet guzel aciklanmis. ayrica buradan amerika'da cig sut ve cig sutten uretilen peynirlerin neden oldugu salginlari inceleyebilirsiniz. turkiye'de boyle rakamlarin olmamasi bizim takip sistemimizin olmayisindan kaynaklaniyor. tabloyu inceleyerek bizdeki durumla ilgili tahminlerde bulunabilirsiniz.

    cig sutte bulunabilecek bazi bakteriler,
    (bkz: mycobacterium tuberculosis)
    (bkz: e coli o157 h7)
    (bkz: salmonella)
    (bkz: listeria monocytogenes)
    (bkz: campylobacter jejuni) , (bkz: campylobacter coli) ,
    (bkz: brucella)

    ve daha gider bu...

    not : topraktan yogurt yapmaya kalkmayin.
352 entry daha
hesabın var mı? giriş yap