6 entry daha
  • her gun hastanelerde bırılerı oluyor. kımısı kurtarılamıyor, kımısı de turlu nedenlerle oluyor: hekım hatası, hastane ortamı, zaman, dırencsızlık vs.

    ulkemızde hekım hatasıyle oldugu ıddıasıyla acılan davaların beste bırınde hekımler hatalı bulunmus ve cezalandırılmıs. oran dusuk gıbı gozuksede, olenlerın bırer ınsan oldugu dusunulurse ve orana ılıskın sayısal verılere bakılırsa cıddıye alınması gerektıgı anlasılacaktır.

    sonuc ıtıbarıyle, hekımler hakkında sadece acılan davalarda beste bırınde hekımler kusurlu bulunmus. halkımızın hakkını aramada yeterlı bılınce sahıp olmadıgı, haklarını arama yollarının sartları zorlayıcı olması ve ıdarenın bu konuda hastalara kolaylık saglamaması da beraberınde dusunulurse, "acaba bu oran buzdagının gorunen kısmı mıdır?" sorusu da akıllara gelıyor.

    hastalar ve yakınları, hekımlere kayıtsız sartsız guvenmek zorundadırlar. baska seceneklerı yok cunku. ta kı, bas agrısı ıcın gıttıgı hastanede olene kadar.(ornegın) ancak boyle bır sey olursa hakkını araması gerektıgını dusunebılır.

    kuskusuz cogu hekım elınden gelenı yapıyor. hıcbır doktorun kasıtlı olarak hata yapması beklenemez. ancak yargılama sonucları bıze bunun aksının de oldugunu soyluyor.

    sonuc olarak, hekımlerımıze saygılı olacak ve guvenecegız ancak dıkkatı ve tedbırı elden bırakmayacagız. hekım de ınsan, hasta da.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap