3 entry daha
  • 28 şubat döneminde gazetecilik nasıl yapılıyormuş, hükümet gün gün nasıl düşürülürmüş öğrenmemizi sağlayan devlet eski bakanı. o günlerde, gazetelere verdiği bu demeçlerin arkasında nelerin olduğunu görmek geçte olsa güzel olmuştur.
    allahtan milliyetin arşivi açıkta herşeyi tekrar tekrar okuyabiliyoruz.
    istifa ettiği günkü milleyet gazetesi

    linkten okumak istemeyenler için
    "rp'nin son günlerdeki çıkışlarından rahatsızlığını dile getiren turizm bakanı bahattin yücel, rp'nin de içinde yer alacağı yeni bir hükümet modeline tavır alarak, bakanlık görevinden istifa etti. devlet bakanı ayfer yılmaz'ın da istifası bekleniyor.
    meclis'teki basın toplantısıyla istifasını açıklamadan önce dışişleri konutu'nda başbakan yardımcısı tansu çiller'le yaklaşık bir saat görüşen yücel, 18 haziran'da başbakanlığı devralmayı bekleyen dyp lideri'nin "istifayı birkaç gün geciktirme" önerisini geri çevirdiğini açıkladı.
    yücel, "zaten hükümet bitti. birkaç gün önce istifa etmeni doğru bulmuyorum" diyen çiller'e, rp'nin içinde yer alacağı yeni bir hükümet modeline tavır olarak istifa ettiğini söylediğini de vurguladı.
    gelinen noktada rp'nin yer alacağı bir hükümet modelinin, ülkede giderek artan gerginliği neredeyse bir çatışmaya dönüştüreceğinin işaretini verdiğini belirten yücel, başbakanlığın devrinden sonra öngörülen dyp - rp ortaklığının sivil çözüm getirmekten uzak olacağını savunarak, darbe imasında bulundu.
    cumhuriyet hükümetlerinde görev almanın, rp'ye radikal unsurlardan arınmada önemli katkıda bulunacağına içtenlikle inandığını belirten yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "toplumsal uzlaşma ve iç barış adına kurulan hükümetin, demokrasi için önemli bir adım olduğunu topluma benimsetmek amacıyla uğraş verdim. ancak rp, demokrasi ve cumhuriyetin temel ilkelerini referans almadığını yüksek sesle ifade ederek, iç barış ve uzlaşmanın ortadan kalkmasına neden olacak tehlikeli bir gelişmeye adeta önayak oldu."

    herkes karşı

    rp'nin yarattığı gerginlik tırmanırken, bbp'nin katılımıyla ortaya çıkan yeni çözüm arayışının, ülkeyi daha derin bir bunalıma sürükleyeceği inancında olduğunu kaydeden yücel, şöyle devam etti:
    "toplumun bütün kesimlerinin karşısında olduğu bir sayısal iktidar, uzlaşarak siyasal çözüm arayışına girmek zorundadır. ama uygulanan yöntemler, siyasal çözümden çok sayısal arayışlarla yeni bir hükümet kurulmasını amaçlar görülmektedir. böyle bir hükümetin ülkemize sivil çözüm getireceği kanısını taşımıyorum.
    iktidarda kalmanın bedelinin ülkemizin temel değerleriyle çeliştiğini hissetmek, milletvekili andıma ters düşmektedir. bu kişisel davranışımın ülkemiz siyasetinin içinde bulunduğu tıkanıklığı aşması umuduyla turizm bakanlığı'ndan çekildiğimi duyururum."
    bir soru üzerine hükümet hakkındaki olası bir gensoruda parti kararına uyacağını açıklayan yücel, tavrının bakanlıktan istifayla sınırlı kalacağını, görüşlerini ilgili platformlarda aktaracağını belirtti. yücel, istifasında genelkurmay brifinginin etkili olmadığını vurguladı.

    öztürk: refahyol'dan rahatsızdı

    pamukkale'deki "türkiye'de termal turizmi" panelinde soruları yanıtlayan turizm bakanlığı müsteşarı nedim öztürk de, "yücel ikili görüşmelerimizde sürekli ne yapmak istediğini bilmediğini, bu işin devam edemeyeceğini ve son derece rahatsız olduğunu söylüyordu. bakanlıkla ilgili yasa tasarılarının rp kanadına takılmasından yakınıyordu"
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap