6 entry daha
  • a song of ice and fire serisindeki en adam gibi adam insanlardan biri olmakla birlikte sıkıcı kişiliği ve ortanca çocuk kompleksi dolayısıyla bir türlü sevilemeyen karakterdir. halbuki iyi bir savaşçı, çok adil bir kral, düzgün bir eş ve babadır.

    --- spoiler ---

    sanıyorum şu hayatta kendisini en çok seven kişi sağ kolu, hand'i onion knight davos seaworth'tur. stannis'in kalesi kuşatma altındayken kaçakçı davos kaleye yiyecek getirmiş ve savaşın stannis'in ordusu tarafından kazanılmasını sağlamıştır. bunun üzerine stannis, davos'a başarısından dolayı lordluk verir ama kaçakçılık yaptığı için de bir elinin parmaklarındaki ilk eklemlerden yukarısını keser. davos bu olayı hep gururla ve stannis'in ne kadar adil bir adam olduğunu kanıtlamak amacıyla sitayişle anlatır. hatta kesilen parçaların kemiklerini de boynunda cevşen gibi muska gibi bir deri kesede taşır. taa ki king's landing kuşatmasına kadar ama o ayrı bi başlığın konusu.

    bir de şunu söylemek lazım: stannis beşinci kitabın sonunda winterfell'i kuşattığı sırada ölüyor, daha doğrusu ramsay bolton aka ramsay snow aka bastard of bolton, night's watch'a gönderdiği mektupta böyle yazıyor. ama asoiaf okurlarının çok iyi bildiği üzere bu seride "öldü" denilen hiç kimse birebir ölüm anına şahit olmadığımız takdirde ölmez. dolayısıyla stannis'in de altıncı kitapta yeniden karşımıza çıkmasını bekliyorum.

    --- spoiler ---

    ekleme: yeni sezon fotoğrafları facebook'taki game of thrones sayfasına yüklendi ya hani, ben bayağı bi hayal kırıklığına uğradım açık konuşayım. tamam stannis çok yakışıklı bir adam değil zaten ama bu kadar da çirkin olmamalıydı yahu.

    melisandre'yi de beğenmedim zaten.

    söz konusu fotoğraf için: https://www.facebook.com/…4133697733&type=1&theater
727 entry daha
hesabın var mı? giriş yap