8 entry daha
  • led zeppelin'in son iyi albümü olduğu görüşüne katılmakla birlikte, bırakın rock tarihinin en iyi albümlerinden biri olmasını; mükemmel bir albüm bile olmadığını düşünüyorum. mükemmel olmamak asla eleştiri sebebi olamaz, ancak kulak var nizam var: rock tarihinin en iyi albümlerinden biri diyenler var buna, hatta bu kişiler sayıca çok ama çok fazlalar. e ama bundan önceki 5 led zeppelin albümü de bundan daha iyi ve tutarlı? nasıl rock tarihiymiş bu o zaman, olmaz ki?

    içinde güzel fikirlerin çok iyi uygulamaları olsa da; eksikleri, hataları, yanlışları da olan bir albüm "physical graffiti", ki eksikler, hatalar ve yanlışlar buna kadarki led zeppelin albümlerinde pek görülmemişti, dikkat edelim. sırf bu yüzden bile rock tarihinin en overrated albümlerinden biri olduğu sonucuna varabiliriz bunun.

    "physical graffiti" hakkında kötü konuşuyor olmam sizi yanıltmasın, bu gerçekten iyi bir albüm. mevzuya damardan girmek istedim ki, hakkında söylenen aşırı ve yersiz övgüler biraz dengelenmiş olsun. bu albüm temel olarak iyi bir yapıt; sorun, içindeki birkaç kötü şarkıda. özellikle ikinci diskteki birkaç şarkı olmasa da olurmuş (hatta çok iyi olurmuş). şarkı ismi vererek kimseyi rencide etmeye gerek yok, led zeppelinseverler bence hangilerinden bahsettiğimi anlayacak yetkinliğe sahiplerdir; hangilerinden bahsettiğimi anımsayamıyorlarsa albümü bir kez daha baştan sona, şarkı atlamadan dinlemeyi deneyerek mevzubahis şarkıları rahatça tespit edebilirler. bunlar grubun albümü double olarak yayımlama hevesi sebebiyle diske dahil edilmiş olabilirler, ancak rock tarihinin en iyi albümlerinden biri olarak nitelendirilecek bir yapıt için bu, affedilemez bir hatadır benim gözümde ve physical graffiti"nin notunu 5 üzerinden 4'e düşürmem için yeterli olmuştur.

    çok çok, pek çok sevilen, içinde benzer şekilde harika şarkılar barından, ama hataları sebebiyle mükemmel olma şansını tepen bir başka double albüm de guns n' roses'dan gelmişti hatırlarsanız (bkz: guns n roses/#8619185). "physical graffiti" ile use your illusion arasında böyle bir bağ yakaladığımı da belirtmek isterim.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap