4 entry daha
  • özellikle migren tedavisinde başarılı olduğu söylenen tedavi yöntemi. yıllardır migrenden muzdarip bir insan olarak bu yöntemi denemesem olmazdı tabiiki. lakin oyle ucuz bir tedavi değil malesef. bir arkadaşımın arkadaşı (bkz: dıdının dıdısı) tavsiyesi ile emel gökmenin muayenehanesine gittim.
    ilk olarak tedavi yöntemi ve nasıl işe yaradığı anlatıldı. emel hanımın izah ettiğine göre insanın ömrü hayatında geçirmiş olduğu rahatsızlıklar vücudunda bazı düzensizliklere neden oluyor. hastanın geçirdiği rahtsızlıkların öyküsü alınarak ilaç tedavisinin hangi bölgelere uygulanacağı saptanıyor yaklaşık yarım saatlik bir görüşmenin sonunda.
    hastada uygun görürse hemen ilk seans yapılıyor. bu arada belirtmekte yarar var, söz konusu muayenenin yani hasta öyküsü almak ve tedaviyi anlatma kısmının ücreti 300 tl. seans basına ücret ise 250 tl.
    seans yaklaşık yarım saat sürüyor. ilk olarak ne olduğunu bilmediğim, kasları gevşettiği söylenen bir cihazla boyna masaj yapılıyor. sonra emel hanım gelip boyun bölgesi, çene, ağız içi gibi bolgelere ve iki üç seansta bir stres noktası olduğunu ifade ettiği göğüs kafesinin ortasına iğne batırarak az bir miktarda procain adında lokal anestezik madde enjekte ediyor. daha sonra vücudunuzdaki manyetik alan etkisini azaltacak bir bir cihazı kafa bölgenize yerleştirip 15 dk yatmanız söyleniyor.
    velhasıl kelam ben toplam 7 seans gittim. dört ya da beşinci seanstan sonra benden panaromik diş röntgeni istendi. emel hanıma göre dişlerdeki problemler özellikle de yirmilik dişler migren tetikleyici faktörlerin başında geliyor.
    röntgenimi beraber çalıştığı bir diş hekimine gönderdi. ve bana çok kötü durumda olmadığını düşündüğüm dislerimle ilgili uzunca bir liste çıkardılar. malesef emel hanımın yönlendirdiği diş hekimi oldukça pahalı.
    bu yüzden benim tavsiyem bu tedaviye başlamadan önce dişlerinizle ilgili problemleri güvendiğiniz iyi bir dişçide halletmeniz. yirmilik dişiniz var ise de çektirmeniz. aksi takdirde 2000 hatta 3000 den aşağı oradan cıkamayabilirsiniz.
    sonuca gelirsek tedavim yeni bitti. okuduklarıma göre azalması gereken baş ağrılarım tedavi süresince azalmadı.
    üstüne bana hiç problem çıkarmamış hiç bir rahatsızlık vermemiş olan yirmilik dişimi çektirmiş bulundum.
    umudum ağrılarımın en büyük sebebinin bu masum görünen yirmilik diş olması yönünde. aksi takdirde umutlarım boşa çıkacağı gibi boş yere bir dolu para dökmüş ve boşuna bir ton borca girmiş olacağım.
    dört beş gündür migren atağı yaşamadım. ağrılarımı dereceleri ile not ediyorum. bakalım ne olacak.
    bu arada emel hanım malesef biraz fazla konuşuyor. olur da benim vasıtamla yolunuz düşerse bir de üstüne tedavi işe yaramazsa bana küfretmeyin. zira çok iyi de oldu çok güzel iyi oldu tamam mı noktasına gelemediğimi tekrar hatırlatmak isterim.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap