8 entry daha
  • iskandinav ülkelerinin temel özelliği gelir dağılımında büyük farklılıklar olmamasıdır. bu konuda standardı yakalamışlardır.

    onun dışında bu ülkelerin zaten sınırlı nüfusları vardır. bir de coğrafyaları (geniş alan, sorunsuz komşuluk ilişkileri vb.) eklenince bu duruma açıkcası bu ülkelerin refah seviyesinin yüksek olması biraz daha kolay oluyor ama bu demek değil ki yata yata bu yerlere gelmişler.

    onun dışında iskandinav ülkelerinde doğmak güzel bir olgu olabilir belki ama zaten türkiye'de orta sınıf bir aile için açıkcası cazip değildir iskandinav ülkeleri. çok kazanabilirsiniz türkiye'ye oranla ama çok çok da fazla harcarsınız tükiye 'ye oranla çünkü inanılmaz bir pahalılık var bu ülkelerde. tarife gerek yok işte dünyanın en pahalı ülkeleri. hatta abartı bir pahalılık var.

    sosyal hayat durgundur. iklim direkt insana, sosyal hayata etki eder, bu bir kuraldır. o yüzden bu ülkeler, küçük, sessiz, sakin şehirlere sahiptir. herkes kendi işine bakar. insanlar arasında pek etkileşim yoktur. otobüste konuşan iki kişi görmeniz istisnai bir durumdur.

    ergenler öyle televizyonda gördüğünüz her şeye özenmeyin. bir de facebook'ta falan görüyorum dünyanın en mutlu ülkeleri listelerini paylaşan insanları. lan bir ülke mutlu olur mu? basitçe gelir dağılımından falan çıkarılan bir liste işte. arkadaşım açlıktan ölmüyorsan, zaten belli bir gelir grubundaysan, üstüne başına kıyafet alıyorsan mutsuzluğunun sebebi ülken değil, sensin. bunu da iyi anla.

    edit: imla.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap