2 entry daha
  • enis batur'un yaninda daha pek cok kisinin hala icinde bulundugumuzu soyledigi zamanlar. bunlardan biri olarak ugur tanyeli'ni ornek verebilirim, ki kendisi bu konuda yeterince ikna edicidir ve yeterince ikna olmus halde diyebilirim ki "yasasin modern zamanlar"*.

    unutmadan, bu sartlar altinda tasarim, kultur, sanat gibi alanlari goz onune alarak zaman cizelgesini ikiye bolebiliriz: modern oncesi ve modern sonrasi [kisaltmalarinin da milat oncesi ve sonrasi kisaltmalari ile benzerligi tuhaftir]. ara bir donem olarak gecis doneminden bahsedilebilir, ki gecissiz donem olmaz (kesin sinirlar nerede baslar nerede biter muallaki). bu ayristirma bolgelere ve incelenen konulara gore de degisik bir sinir cizecektir.

    modern zamanin bitmemesi, post-modernizm diye birseyin olmamasi ise, modernizm'in tanimi icinde gizlidir - bir nevi murphy yasalarini animsatir (ack: 1. murphy daima haklidir. 2. haksiz oldugu yerlerde birinci madde gecerilidir. / 1. modern zamanlardayiz. 2. modern zamanlar bittiginde birinci madde gecerilidir.)
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap