4 entry daha
  • bu kelimeyi ilk olarak magic the gathering'in unglued isimli geyik amaçlı setinde bir kartta görmüştüm, olayı (setteki çoğu kartın aksine) nispeten anlamlı denebilecek bir etkiyi garip bir kelimeye bağlamasıydı. kartın amacına uygun bir şekilde merak edip sözlüğe baktığımda ise "e yuh amına koyim" şeklinden bir tepki verip kelimeyi zihnimin karanlık bir köşesine atıvermiştim.

    dolayısıyla çok yıllar sonra arkadaşların verdiği "inscrutable senin kelime dağarcığın kimsede yok, niye sat'ye girmiyosun" gazı üzerine adı geçen sınavın writing bölümünde (ya da critical reading miydi? işte o her türlü sikko kelimenin bulunduğu yerler) bu kelimeyle karşılaşmam suratımda pişkin bir gülümsemenin oluşmasına sebep olmuştu. aslında aynı zamanda da "sizin soracağınız kelimeyi sikeyim" diye içimden de geçirmiştim. çünkü hakikaten bu sınavların olayı yüzde seksen o. millet bu gibi ucube kelimeler yüzünden hayatta uğraşmayacağı kelimeleri ezberlemeye kasıyor.

    "bu sınavlar" dedim, yani evet, sat'de sormuşlardı, yarın öbür gün gre'ye (ya da gmat mi oluyor, hangisiyse) girersem orada da sorarlar diye tahmin ediyorum. ne sikime yarayacaksa...
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap