2 entry daha
  • karısının ölümünden sonra hayat karşı daha fazla tahammülsüz öfkeli ve agresif olan joseph'in, hannah'yı tanımasıyla değişen hayatı üzerine kurgulanmış bir film tiranazor. şiddet ve içsel çelişkileriyle vücuda gelmiş acımasız ve gaddar dünyasında çırpınan; hayata, hatta kendisine öfke dolu joseph'in, kocası tarafından şiddet ve kötü muameleye maruz kalmış hannah ile yaşadığı aşkın anlatıldığı, aynı zamanda da çaresiz ve yorgun iki insanın kendileriyle ve hayatla bedeller ödeyerek barışmalarının da anlatımı diyebiliriz film için..

    tiranazor tipik bir ingiliz filmi. ortamı, çekimleri, soğuk ve mesafeli anlatım diliyle, kendi derdini anlatmayı başarmış bir ilk film. küçük aşırılıkları, klişeleri saymazsak gayet de başarılı bir film. özelikle oyunculuklar çok başarılı aslında filmi alıp götüren de biraz da bu. peter mullan ve olivia colman rollerinde adeta devleşmişler, özellikle olivia colman film boyunca kendine hayran bıraktı diyebilirim.

    yönetmen paddy considine'e gelirsek ilk filminde iyi bir sınav verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. doğal bir anlatım dili ve olanca gerçekliğiyle yaşayan karakter betimlemelerinde çok başarılıydı kendisini kutlarım. sadece yan rollerde oynayan oyuncu seçimlerinde daha dikkatli olmasını öneririm o kadar. sinema iyi bir yönetmen kazanmış bulunmakta festivallerin değişmez yönetmenlerinden biri olacağı da açık bir gerçek..
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap