20 entry daha
  • yaklasik 3 haftadir kullaniyorum. bir yandan honda cr-v kullanan birisi olarak, rahatlik bakimindan attan inip esege biner gibi hissederken; performans acisindan ise tam tersini hissediyorum. icine beygir kacmis ici dolu tursucuk gibi masallah.

    bu araci almak isteyen insanin birincil istegi performans olabilir sanirim. zira onca para verilmesine ragmen arac icinde konfor mahiyetinde hicbir sey yok.

    icten disa, performansindan yakit tuketimine tecrube ettigimden cok memnun kalmiyorum. genelde ben kullanmayacagim icin cok dert etmiyorum.

    icinde yukarida da degindigim uzere konfor namina hicbir sey yok. muzik sisteminden, gostergelerine kadar her sey cagin cok gerisinde. tarzi bu diyor bazi kisiler ama ben oyle goremiyorum. cok ufak bazi degisikliklerle cok daha fonksiyonel hale getirilebilecekken oldukca "duz" birakilmis her sey.
    koltuklarda ornegin renk secenegi cok kisitli. deri koltuk almak isterseniz 3 renk (aslen 2) tercih sansiniz var. renkleri de cok kotu, oyle boyle degil. kumas koltuklarda da renkler cok koyu ve koltuklar rahatsiz. ustelik koltuklar 2012 modellerde bile mekanik. saka gibi. 80 bin liralik arac aliyorsun, koltuklar mekanik, sadece koltuklar degil zaten aracin her seyi mekanik.
    mekanik olan baska ne var? yan dikiz aynalari. ayarlamasi elektrikli ama katlanmalari degil. ustelik cok alcakta kaliyorlar ve iceriden ayarlamasi olum halini alabiliyor (ters mantikla hareket ediyor joystik).
    joystik demisken arac ici dugmelerden soz etmek gerek. hepsi her an kirilacakmis gibi duruyor. iki kademeli calisma sistemi adamin kafasini karistiriyor biraz. orta panelde bulunan cam acma dugmeleri bariz ters kaliyor sofor icin. her seferinde kolda ariyorum (bu aliskanliklarla alakali aslinda). iki kademeli calisma nasil kafami karistiriyor ondan da bahsedeyim. ornegin sun-roof'u tamamen acacaksiniz o zaman iki kademeli ittiriyorsunuz tamamen aciliyor ama cam acacaksaniz ters dusunmeniz gerekiyor. iki kademe yok burada. basili tutarsaniz istediginiz kadar aciliyor, bir kere basar cekerseniz sonuna kadar aciliyor veya kapaniyor. tam anlatamadim ama bir kez daha okursaniz anlarsiniz asagi yukari.
    acilir tavan gayet guzel calisiyor, ac kapa artema yapiyorum. eglenceli.
    aracin anahtari biraz can sikici. kocaman ve cepte iki tane arac anahtari tasiyan birisi icin ekstra kulfet olusturuyor. uzaktan kumandasi cok hassas degil. bazen kapilari acmiyor veya kapamiyor. dikkatli olmakta fayda var. start-stop guzel.
    s all modelinde xenon farlar var ama normalinde yok. ekstralari icinde belki vardir (emin degilim ama sanki yoktu). sari isik xenon'dan sonra sanki yokmus ve yolu aydinlatmiyormus gibi geliyor.

    park sensoru ayri bir mallik. en cok kadinlarin tercih ettigi bir aracta on ve arka park sensoru seceneginin bir arada olmamasini mantikla aciklayamiyorum. aracta yalnizca arkada park sensoru mevcut. onun da calismasi bir garip (honda cr-v ile karsilastiriyorum).
    aracin en sevmedigim seylerinden birisi arac ici sesleri. park sensoru sesleri cok rahatsiz edici bir tonda otuyor. sirf sussun diye bir gun duvara vuracagim, o derece.
    on yolcu koltuguna oturan kemer takmayinca uyari vermemesi hosuma gitmeyen ayrintilardan birisi. her daim yanimda oturanin kemer takmasini isteyenlerdenim ve uyarsa guzel olurdu.

    vites kolunun ve el freninin dibinde bulunan rayli sistemdeki gozluk vs olayi cok sacma. kullanisli olmaktan cok uzak. bi defa el freni altinda kaliyor. acmasi, icine bir sey koyup kapatabilmesi ve sonra tekrar acabilmesi... oeh yani. insani strese sokuyor.
    aaa, dur dur. asil bomba seylerden birisi muzik sistemi. arkadas cd mi kaldi bu devirde? adam cd mp3 calar koymus ya! hadi dvd koymadin, anlarim ama hic yoktan koysana oraya usb girisi veya olmadi bir harici hafiza karti olayi. aux girisi disinda baska giris de yok. cok garip yemin ederim.
    ses kalitesinden cok memnun kalmadim.

    gostergelere gelecek olursak. ortadaki hiz gostergesi cok seksi ama asagisi sagi solu cok bos. direksiyon simidinin arkasinda kaybolan, tek satirlik elektronik gosterge bu ortadaki kocaman alanin icine rahatlikla daha genis olarak sigdirilabilirdi. her bir ayrintiyi gormek icin koldan ileri geri yapmak gerekiyor. dis sicakligi, yakit tuketimini vs tek seferde gormeye alismis bunyeye cok sacma geliyor bu duzen ve hatta duzensizlik.
    direksiyon simidi ustundeki ses artirma/azaltma ve ileri/geri tuslari butunlesik yapilarak buyuk hata edilmis. ses artiracagim derken ileri yapiyorum surekli. bunun el aliskanligiyla da alakasi yok. biraz saga cekerek basarsan ileri yapiyor mal. tam gaz sarkiya denk gelmissin, pisss oluyor.
    benzer sey sag taraftaki cruise kontrol icinde gecerli. ben calisma mantigina henuz alisamadim.

    aracin en cok elestirilen kismi maxi olmasi ama benim acimdan cok buyuk bir problem olmadi. cok kisa sureli mini cooper s kullanmis birisi olarak aralarinda buyuk fark oldugunu soylemek mumkun. ozellikle benim gibi uzun boylu adamlar icin bu aletten asagisi bir mini almak mantik disi (195+ cm). arka koltuk araligi oldukca genis. 3 kisi arkaya rahatlikla oturabiliyor.
    bagaj oldukca genis ve kullanisli. koltuklari yatirinca daha da genis olabiliyor. buraya hicbir itirazim yok, olmasi gerektigi gibi.

    motor kismina gelindiginde icinizdeki canavar ortaya cikiyor. o ne bicim bir motor sesidir yarabbim. insanin icini eritiyor resmen. ben ki oldukca sakin arac kullanirim bunun direksiyonuna oturdugumda bi acayip oluyorum! megerse icimde disari cikmak isteyen bir canavar varmis diyorum her seferinde. bos yolda biraz zorladim gecen gun, daha dogrusu zorlamak istedim de arac zorlanmiyor ki, basiyorsun horrrlayarak gidiyor. mis.
    yol tutusu super. direksiyona cevaplar cok kisa surede veriliyor. icimdeki canavari durtukleyen sebeplerden birisi de bu. akmayan trafikte bile araclarin arasina dalasi geliyor insanin (yapmadim tabii oyle bir sey).

    benzin tuketimini "dogru" sekilde gosterebilecek kadar kilometre yapmadim henuz. surekli sehir ici ve trafigin fazla oldugu (yagmur yagdiginda trafik ne zaman az olur zaten) saatlerde disaridaydim. ustelik sirf arabanin sesini duyabilmek icin ara ara gaza fazlasiyla yuklendigim oldu. su haliyle 10.9lt/100km'de (350 km yapmisim).
    yalniz bu ortalamanin minimum 10.5lt civarina dusecegini tahmin ediyorum, daha asagi dusmez. 11'in ustune de cikmaz ama bu haliyle bile cok asiri tuketim yapiyor diyebiliriz.
    ben koca ciple 10.1 lt/100km yakit tuketimine cok derken boyle bir tuketim gorunce dibim dustu.

    aracin bir diger gicik noktasi 30 liralik benzini begenmemesi. serefsiz ceyrek depodan fazla benzin var, basliyor o igrenc uyari sesiyle otmeye. duyan da benzinin dibi geldi sanir. daha 120 km'den fazla yol yapacak benzin var icinde ama begenmiyor, benzinin bitiyor diye uyariyor.

    sevmedigim bir diger yan genel cooper olayi; gorus acisi cok dar. isiklarda vs dururken isigi gormek icin egilip kalkmam gerekiyor. koltugu nasil ayarladigimin, isigin neresinde durdugumun cok onemi yok. kesinlikle o isigi goremiyorum. tavan cok erken basliyor.
    bir diger gicik oldugum nokta kol dayama. ortadaki kol dayama iyi guzel ama diger tarafta kol dayamak icin yumusaklik olmasina ragmen oraya kol dayanmiyor. nasil bir kol yapisi ongorulmus anlayamadim. 160'lik kadinda kol koyamiyor, 195+'lik bende. ne anladim bu isten ben?

    son soz olarak. kendime aliyor olsam bu arabayi almam. tamam, motor sesi, performansi pek ala. guvenlik sonuclari cok guzel ama bu parayi hak edecek bir sey yok aracta. benzer dusunceleri tasidigim araclarin hepsi gibi aslinda. sayacaklarimdan sonra bana katilmayacak binlerce adam vardir ama ben boyle hissediyorum.
    bmw 1 serisi, audi a3, mercedes b160 ve hatta bmw x3... abi tamam motorlariniz (ki 160'in motoru sikko) genelde iyi ve cok dayanikli araclarsiniz ama icinde hicbir sey olmayan bu araclara nasil bu kadar para isteyebiliyorlar? hadi istiyorlar, nasil verilir bunca para.

    benim bu incelemeden cikardigim bu arac bana gore degil. en iyisi honda cr-v ile devam.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap