2 entry daha
  • kolombiya'da ve dünyada armero trajedisi olarak bilinen olayın 25.000'den fazla kurbanından biridir. facia yaşanmadan önce armero nüfusunun 28.500 civarı olduğunu da belirtmek gerek.

    13 kasım 1985'teki faciada, 60 saat boyunca su, beton ve diğer cesetler arasında sıkılıp kalmış, yaklaşık 50 küsur kameraman ve fotoğrafçı, bu saatler süresince başında çekim yapmıştır.

    dünya basınında dikkat çekmiştir çünkü omayra yakın zamanda ölecek ve bu gerçeği de bilen 13 yaşındaki bir kız için çok sakin ve cesur davranmıştır. kameralara "annemi çok seviyorum. babamı ve ailemi çok seviyorum. onlara sevdiğimi söyleyin" demiştir. annesi ve küçük kardeşi trajediden sağ kurtulmuştur ama omayra'nın o an babasının yaklaşık 3 gün önce öldüğünden haberi yoktur.

    omayra da 60. saatin sonunda nedeni tam olarak belirlenemese de kangren, hipotermi veya buna benzer bir komplikasyon sonucu ölmüştür.

    omayra sanchez'in bu şekilde ölümü, kevin carter'in the girl and the vulture fotoğrafındaki tepkilerin bir benzerinin oluşmasına neden olmuştur. şu şekilde günlerce ölümü bekleyen kızın başında her gün en az yüzlerce kişi varken, nasıl olup da kimse kurtarmaya kalkışmamıştır? aslen gidenlerin çoğu omayra'ya yardım etmek istemiş ama bunu vinçsiz, pompasız ve ekipmansız başaramamışlardır. özel ekipman şehre, omayra ölmeden birkaç saat önce ulaşmış ancak kızın ömrü ekipmanın kurulmasına yetişememiştir.

    ülkenin o dönemki savunma bakanı da insanların tepkilerini anladığını ama kolombiya'nın ilgili türde ekipmanı olmayan gelişmemiş bir ülke olduğunu ve ellerinden geleni yaptığını belirtmiştir.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap