66 entry daha
  • döner 3 farklı şekilde pişiriliyor. eskiden yeniye şöyle;
    kömür, lpg gazlı ocak ve de son dönem modası indüksiyon ocak. bu sonuncusu sabahtan akşama insanların sağlığını düşünmekten kahrolan, hümanizmin tek adresi avrupalı düdükler tarafından dayatıldı. diğer ikisinin sağlığa acayip zararı olduğu fikri ilen. bildiğim kadarı ile ecnebi diyarlarda indüksiyon dışında döner pişiremiyonuz. tabi onlar ne bok yerse yesin umrumda değil. indüksiyon ocakta döner filan olmaz. siktiriniz.
    lpg ise ete kokusunu verdiğinden bence dönerin lezzetine darbe vurmaktadır. dikkat edilirse ya da lütfen dikkat edilsin, ezici çoğunlukla büfe türü "ye-de-git" mantığı ile döner satan yerlerin neredeyse tamamı lpg ocağı kullanır. istanbul'un pek meşhur günaydın'ında bile lpg kullanıldığını gördüm ki, ayıb. et lokantasıyım diye gezme ortada.
    tabii kömür zahmetli bir iştir. bir kere meşe odunu kömürü bulacaksınız. kömürler köz haline getirilecek sabahtan. sonra dizilecekler ocağa, ayrıca sürekli ayrı bir yerde kömür hazır edeceksiniz bittikçe takviye için. büfeler gibi küçük mekanlar bunu yapamaz. kömüre kim bakacak, döneri kim kesecek, filan filan. ama böyle kardeşim. o döner, meşe kömürü ile dönerdir. o yüzden ilk önce ocağa bakınız, kömür ise (kömür=mutlak lezzet demiyorum asla) bir şans vermeye değer. kalanı sizin bileceğiniz iş. yok aga lpg de olsa lezzetli işte diyorsunuzdur bana ne. ben sadece tebliğ edenlerdenim.
155 entry daha
hesabın var mı? giriş yap