33 entry daha
  • gerçek rol yapma öğeleri barındıran bir fps'dir.

    bir kere oyun gerçekten uzun ve zor. zorluk kolay ölebilmenizden kaynaklanıyor ama ai'nin kıvraklığından değil. hasara dayanıklılık augmentation'ını fulleseniz bile bir kurşun salvosuna 2-3 saniye dayanabiliyorsunuz, veya yakından bir pompalı kurşunu size kırmızı ekranı verdiriyor. aynı şey genelde düşman için de geçerli olsa da 'heavy guy'lar var ki kafasına bir şarjör boşaltsanızda üzerinize gelmeye devam ediyorlar. taşıyabildiğiniz ve bulabildiğiniz kurşun sayısı da sınırlı olunca (ki oyun burda system shock'la yarışıyor) birden stealth ön plana çıkıyor.

    a noktasından b noktasına gitmek için genelde 4-5 tane metod var, aug'larınıza göre değişiyor; duvarları yıkarak arkadan kendinize yol yapabilir (kol aug'ı) havalandırmalardan gidebilir, cloacking'e puan verdiyseniz milletin arasından süzülebilir, hack yeteneğinize güveniyorsanız turret ve robotları millete saldırtıp elinizi kolunuzu sallayarak boşalmış koridorlardan gidebilirsiniz.

    sadece ilk bölümü iki defa oynadım, ilkinde tek bir kişiyi bile öldürmedim (son adam dahil) ikincisinde tam bir kasaptım, ve iki ayrı oynayışa göre gazete başlıklarından insanların size olan tepkisine kadar herşey değişti, eğer her bölüm için iş böyleyse dallanan olasılıklar akıl oynatıcı olabilir.

    oyunda ilk deus ex havasındansa sanki vampire bloodlines havası aldım, çok kısıtlı şehirler, envai çeşit üstün yetenekler ve karanlık bir fps atmosferi. blade runner göndermeleri çok fazla bkz: eviniz deckard'ın evinin neredeyse tıpa tıp aynısı. ama asıl bomba persuasion'da patlıyor, son zamanlarda gördüğüm en başarılı persuasion olayı bu oyunda, eğer social aug'ı alırsanız ayaklı bir "voight kampff" testi makinasına dönüşüyorsunuz, birisiyle konuşurken ekranda karşınızdakinin kalp atışlarında ki hızlanmalar, göz bebeklerindeki isteksiz kırpışma vs. görüp yalan söyleyip söylemediniği anlıyor, ve kişiğiliğini ve vücüt dilini okuyarak onu üç kategoriden birini koyup ona göre baskı uyguluyor, suyuna gidiyor yada yağlıyorsunuz. çok beğendim!

    önemsiz olarak grafikler aman allah değil, tıpkı ilk deus ex nasıl zamanı için ortalama grafiklere sahipse buda öyle.

    konu çok sarsa da öyle ters tarafa yatırmıyor, çok büyük süprizler yok, olanlar da eğer herşeyin ıcığını çıkarana kadar okuduysanız her bilgisayarı hackleyip emaillere baktıysanız size süpriz olarak gelmiyor. ama kesinlikle baymıyor orası ayrı. herzaman bir şeyi neden yaptığınızı biliyorsunuz.

    oyun sonlara doğru biraz daha kolaylaşıyor (bence) çünkü sizde bir allahlaşma oluyor, eskiden engel teşkil eden bir çitin üzerinden zıplayabiliyor (3m'ye kadar) zehirli gazları oh yarasın diye soluyabiliyor, bir tonluk kutuları yolunuzdan çekebiliyorsunuz. beraberinde belli bir tatmin getirsede o havalandırma bulunca çocuklar gibi sevinen siz gidiyor eli plasma gun'lı düz yürüyen siz geliyor. yine de çok artislenmemek gerekiyor tabii havanızı çok kolay alabiliyor iki tane heavy guy.

    ya anlatacak çok şey var, silah upgradelerinden 2-3 den fazla olduğunu düşündüğüm sonlara, gıcık boss fightlardan o altın sarısı atmosfere kadar ama alın oynayın işte. skyrim daha çıkmadan popülerliği sağolsun kesinlikle senenin oyunu olacak olsa da, deus ex human revolution'ın yeri bizde kalacaktır.
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap