63 entry daha
  • abdde yaygınlaşan döner maalesef türk döneri değil, yunanlıların kendi yiyecekleriymiş gibi sattıkları adını şuan azcık unutuğum sanırım gyro muydu neydi öyle bir yiyecektir. abdde döner yunan yiyeceğidir. üzücü ama durum bu.

    gerçi biz hep diyoruz ki ulan bizim yiyeceğimizi çalıyorlar. döner bizim baklava bizim, yogurt bizim vs. (lan yogurdun türk malı olduğunu bile bilen bir kişi yok edirnenin ötesinde)

    belki de yunanlılar, suriyeliler, persler ne bilim almanlar da lan türklere bak ota boka kendi yiyecekleri diye sahip çıkıyorlar diyordur. bu devirde böyle şeylere güvenmek güç açıkcası. sonuçta futbol denilen sporu bile ingilizler kendi sporları, italyanlar kendi sporları olarak anlatıp durur. kendilerine has futbol tarihleri vardır. bu da onun gibi bir şey.

    sen kimin yiyeceği ya da kimin bulduğuna bakmaycaksın. yaygınlaştırma gücün var mı? ona bak.

    elin italyanlarına bak mesela. adamlar burger king, mcdonalds hatta starbucks gibi zincirlere baya bi cepheliler. starbucks zaten yok. çünkü kendi kahvelerini satmak istiyorlar. mc donalds falan var ama çok çok kısıtlılar. anca roma gibi international şehirlerde bulabiliyorsun 3-5 tane. çünkü onlar kendi makarnalarını ve pizzalarını satmak istiyorlar. kebapı bile yasakladılar bir çok şehirde ve genel olarak yaygınlaşsın istemiyorlar çünkü kebap daha uygun bir seçenek pizzaya göre. bu yüzden kendi yiyeceklerini koruyorlar.

    sen ne yapıyorsun? tüm avmlerde burger king var. burger king olmayan ilçeye ilçe demiyoruz. mc donalds, pizza hut vs en sevdiğimiz zımbırtılar. ee sen onların yiyeceklere sarılırsan elin oğlu senin dönerini, kebabını hatta baklavanı kendisine çeker. aferim hepsine. muhtemelen 15 sene sonra abdli bir döner zinciri türkiyede yaygınlaşır gyro king diyerek cironun mına bile koyar. sen de böyle mal gibi bakarsın frenchais alabilmek için.
157 entry daha
hesabın var mı? giriş yap