3 entry daha
  • 2012 yilinda yapilacak fransa cumhurbaskanligi secimleri* oncesinde partie socialiste'in en guclu adayi konumunda bulunan siyasetci.

    ps'den cikacak baskan adayini belirlemek icin ilk turda toplam 5-6 adayin yarismasi bekliyor. bunlar arasinda hollande'in eski partneri ségolène royal ve ps genel baskani martine aubry de bulunuyor. le figaro bugun gectigimiz hafta yapilan bir anketin sonuclarini yayinlamis. ilk tur icin hollande %42, aubry %34, royal %13 gibi bir tablo ortaya cikarken ikinci turda hollande %56 alirken, aubry %44'te kalmis.

    dominique strauss-kahn'in basina gelenlerden -basina actiklarindan da denebilir pek tabi- sonra ps'de en buyuk soru kimin nicolas sarkozy'nin karsisina cikacagi olmustu. zira cumhurbaskanligi secimlerinde olasi bir dsk sarkozy ikinci tur kapismasina kesin gozuyle bakiliyordu. ps'deki son duruma ve anket sonuclarina bakarsak hollande ps'in adayi olacak gibi gozukuyor. yine de mevzubahis fransa oldugundan oturu son ana kadar her seyin degisebilecegini akilda tutmakta fayda var.

    fransa'da dsk'nin sarkozy'i ikinci turda kolay bir sekilde devirecegi bir secim ongoruluyordu. hollande & aubry ikilisinden gelecek olanin isi ise o kadar kolay olmayacak gibi duruyor. yine de an itibariyle hollande'in anketlerde sarkozy'e karsi bir ustunlugunun bulundugunu belirtmekte fayda var.
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap