1 entry daha
  • j.k. rowling aşkımın tavan yapmasına sebep olan muhteşem belgesel. "kadın da parayı kırdı" yüzeyselliğindeki cümleleri bir güzel ağıza tıkacak nitelikte, çok iyi hazırlanmış ve çekilmiş bir yapım. zaman zaman manzara görüntüleri ve belgesele depresif bir hava katmak için çekilmiş rowling planları fazla gelse ve o saniyelerin biraz daha jo röportajına harcanması çok daha iyi olacaktıysa da barınırdığı bilgiler (örneğin dumbledore ile ilgili "şok edici" gerçek, potter ve arkadaşlarının kitaplardan sonraki durumlarıyla ilgili ayak üstü çizilen ve ağzınız açık izleyeceğiniz şema) ile çok değerli bir iş olmuş. j.k. rowling'in gerçekten de potter dünyasını sadece yazmadığı, yaratımını sadece kitaplarla sınırlamadığını apaçık gözler önüne seriyor. rowling karakterlerinin gelecekleri ile ilgili açıklamalar yaparken "soruldu da şimdi uyduruyor" demiyorsunuz asla. biliyorsunuz ki o bunları gerçekte de düşünmüş taşınmış. kendi de diyor zaten "herkesi bırakın, önce benim bu karakterlere gelecekte ne olacağını bilmem gerekiyordu" diye.

    hele ilk kitabı yazdığı eve gidip şimdi orada oturanların kütüphanesinde potter kitapları bulduğu bir sahne var ki, ilk izlediğimde jo ile birlikte ben de ağladım. hala her izleyişimde (bu hafta son filmden sonra bir daha canım çeker izlersem sekizinci seferim olacak) yine ağlıyorum.

    harry potter sevin sevmeyin, yazarı j.k. rowling'in ne kadar olağanüstü ve özel bir kadın olduğunu anlamak ve hayran olmak için izleyin derim ben.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap