8 entry daha
  • cyber bully, yani siber tacizci profiline gelirsek:

    - genelde sessiz, cok arkadasi olmayan ve zayif karekterlileri ya da eski kiz/erkek arkadaslari hedef aliyorlar. etkilenen kisim ozellikle daha zayif karakterdeki ve pataloji gecmisi bulunan cocuklar.

    - sosyopatliga yakinsayan ozellikler sik goruluyor bu tip tacizcilerde: daha once benzer bicimde ve benzer yapida kimselere siber taciz, sikca fake account kullanma aliskanligi, yine internet uzerinden farkli ya da kendi kimligi altinda teshir, dalga gecme, surekli takip ve sikistirma, cyber takibin (cogu zaman) fiziksel takibe donusmesi, fiziksel darp, cinsel taciz ve tecavuz. misal, gecen yil bostondaki bir intihar vakasinda eski kiz arkadas pesine duseb lise futbol oyuncusu, bes ayri kiz ve daha fazla erkek arkadasla, surekli onlarca hesaptan kizin ustune gidiyorlar, sinifta bulup dalga gecme ve kucuk dusurme, ve son olarak kiz kendini astigi gun birkac saat once arabayla takip, kafasina kutu kola atma ve camdan hakaret ederek bagirma bundan yarim saat sonra kizi evde kendini asmis olarak kardesi buluyor. bu olayda da annenin haberi var, hatta okula gidip konustugu ve okul mudahale etmedigi icin sonradan dava acildi.

    - sorunlu aile ortami

    - icki, uyusturucu, ve genel olarak madde kullanimi

    - duygusal taciz gecmisi

    - en onemlisi, sosyopatligin on kurali, manipulasyon kabiliyeti yuksek olma, ve etrafinda hayran grubu tarzi arkadas grubu bulundurma, o yas ici populer sayilabilecek bir seyle ilgilenme ya da fiziksel cekiciligi kullanma. genelde tacizleri tek basina degil, organize bicimde yapma. yukarida ornegini verdigim futbol oyuncusu buna guzel bir ornek.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap