2 entry daha
  • madrid'de thyssen bornemisza koleksiyonunda bulunan bir caravaggio tablosu.. 1595-1596 yillarinda yapilmistir ve 173x133cm boyutlarindadir..

    resme adini veren catherine bir kralicedir ama caravaggio her zaman yaptigi gibi modelini yine avam sinifindan secmistir.. hatta judith beheading holofernes'e modellik yapan 'kiz mi kadin mi bilemeyecegim' ile ayni kisi olma ihtimali vardir.. ama bu tabloda daha guzel gorunur ve dahi nacizane fikirlerime gore caravaggio'nun cizdigi en guzel kadindir..

    kocaman bir ahsap tekerlegin onunde elinde kiliciyla oturmakta, ellerdeki detay caravaggio'nun neden nazarimca dunyanin en iyisi oldugunu gostermektedir.. omzu vadideki zambakta felix'i bastan cikaran istemsizce gidip opmesine neden olan henriette'in omzundan daha guzeldir.. biraz ince bakarsaniz derinin altindaki damarlar bile gorunebilir..

    kafasinin uzerindeki saturn haresi, burnu ve dudaklarida dikkate alindiginda elindeki kiliciyla her an savasa hazir catherine hanima varmamam icin bir neden yoktur..

    http://upload.wikimedia.org/…elo_caravaggio_060.jpg
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap