10 entry daha
  • 16 sene önceki albümleri ile aynı fanatizmi ve sertliği arayanlar için hayalkırıklığı yaratan bir albüm olduğu kesin. ama bu adamlar da artık herhalde 40 yaş üstü oldular ve 20'li yaşların ruhuyla müziklerini yapmaları beklenemez. bunu beklemeyenler için gayet başarılı bir albüm.

    önceki albümlerine kıyasla batı sound'a daha yakın bir müzikal altyapıya sahip. milli duygular ya da siyasi içerikli mesajlar önceki albümdeki kadar önplanda değil, üstü kapalı varsa vardır, o da yakalayana herhalde. ben pek yakalayamadım ama zaten albümü dinlerken önceki albümü akla getirip de bir beklentiye girmedim. işte zaten bu yüzden albümü beğenmem zor olmadı.

    rap müzikle işim olmaz normalde ama 16 sene önce bu adamlar albümlerini piyasaya çıkarttıklarında da sadece rap dinleyenleri sevmemişti, herkesi sarmıştı. şimdilerde rap albüm yapanların da şarkı sözlerinin yaratıcı olduğunu düşünüyorum, cartel de bu konudaki kendi yaratıcılığına, sözgelimi shantel tarzı soundlarla bezeli müzikal desteği de ekleyerek bu albümü yapmış.

    efsane olgunlaşarak döndü.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap