29 entry daha
  • gerçek kimliği hakkında yazılmış otuz küsur entry'den farklı olarak, aynı ada sahip başka biri olarak biraz sonra tanıyacağımız kişiliktir.

    osman cavcı, muhsin beyin (bkz: muhsin kanadıkırık) asistanı, yardımcısıdır. rahmetli babası muhsin beyin kollarında ölmüş, oğlunu ona emanet etmiştir. cavcı; kanadırık organizasyon'un muhasebecisi, ofis boyu, tahsilatçısıdır. ama bu işleri, at yarışı sevdası yüzünden layığıyla yerine getirememekte, bu da kanadıkırık organizasyon'a pahalıya patlamaktadır. cavcı'nın kira parasını at yarışına yatırması ile yazıhaneden kovulmuş, kahve köşelerine düşmüşlerdir. muhsin bey; sorumsuz davranışlarından dolayı kimi zaman yakasına yapıştığı, kimi zaman tokatladığı, hatta gırtlaklayıp öldürmeye teşebbüs ettiği bu arkadaş yadigarını yine de sever, ona kıyamaz, onu yanından uzaklaştıramaz.

    cavcı; para kazanıp yırtmak, daha iyi şartlarda yaşamak istemektedir. arabeskçi bulundurmak istemesi tamamen pragmatistliğinden kaynaklanmaktadır. ama uyanık değil, saf biridir ve herkes takdir edecektir ki bu tip kişilerin yırtması zordur. ali nazik'in yoz düşünceleri onu da bir şekilde etkiler ve muhsin beyin verdiği terbiyeden hızla uzaklaşır bir türlü yırtamayan cavcı da..

    onu son olarak, paragöz ve hain organizatör şakir'in arkasında alesta beklerken, sigarasını yakarken görürüz..

    (bkz: muhsin bey)
    (bkz: ali nazik)
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap